avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartie semnata in alb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartie semnata in alb

Buna ziua. In urma cu doua luni am dat o suma de bani, 3 hartii semnate in alb, o copie dupa buletin si o copie legalizata dupa certificatul de nastere unui fost coleg si persoana de incredere (credeam eu) pentru a depune o cerere pentru concesionarea unui teren. Dupa verificari si discutii cu el am ajuns la concluzia ca este vorba de o escrocherie. As avea deci cateva intrebari:
1) Este posibil in viitor sa intocmeasca vre-un act pe baza hartiilor date de mine? Ma gandesc la contract de inchiriere, imprumut, etc. (presupunand prin absurd ca are concursul unui notar sau avocat mai corupt).
2) In ipoteza in care fac plangere la politie impotriva lui si se gandeste sa foloseasca hartiile semnate de mine pentru a face in numele meu un fel de act prin care ii imprumut bani fara pretentii ar avea acestea vreo valoare?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: uztilizatornou , utilizator 19:09, 5 Noiembrie 2009
Solutia este sa apelati la un avocat care sa va ajute intr-un demers de ordin penal, impotriva celui carev va cauzat asemenea probleme, intrucat puteti fi acuzat de participatie improprie tot in cursul unui proces penal.
Multumesc pentru raspuns. M-am gandit eu ca este de drept penal problema -inselaciune cred. Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti cu acuzatia de participatie improprie (nu am pregatire in domeniul dreptului).
Daca prietenul dvs. refuza sa va restituie documentele incredintate , puteti depune plangere pentru abuz de incredere. Asadar, cereti-i aceste acte intai iar mai apoi , in urma refuzului depuneti plangerea.
PArticipatia improprie ar exista in cazul in care prietenul ar comite anumite acte antisociale , folosind si inscrisurile de la dvs. , dvs. putand fi acuzat fie de instigare, fie de complicitate , insa, fara intentie , adica atunci cand intre participanti nu exista aceeasi forma de vinovatie, unul comite fapta cu intentie iar altul din culpa sau fara vinovatie. Cam asa ar fi .
Pana una-alta, vorbiti serios cu prietenul si cu un avocat, poate toti trei impreuna...
Intrebarea daca ar putea prietenul sa intocmeasca vreun act din hartiile incredintate de dv, presupun ca este una retorica, de vreme ce tocmai ca sa intocmeasca acte i le-ati dat, nu?
Dupa discutii ii faceti notificari si plangeri penale...
Va recomand sa va schimbati actul de nastere intre timp, ca sa fiti sigur. Act de imprumut poate face si fara concursul vreunui avocat ori notar, la fel cu inchirierea.
Plangerea penala nu stiu exact pe ce sa o faceti, ca e cam in aer cu inselaciunea, cam cu du-te-vino! La inselaciune "victima" spune ca a fost pacalita sa faca anumite lucruri ca sa obtina rezultatul x, in realitate ajungandu-se la y.
Or dv. nu stiti la ce anume s-a ajuns (daca s-a ajuns la ceva) in realitate, asa incat nu stiu in ce masura se poate dovedi inselaciunea in baza celor aratate de dv. pana acum aici.
Datele personale nu se dau asa, va poate scoate bani din banca prietenul in cauza, poate lua imprumut in numele si pt. dv...
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri. Sa incerc sa raspund (cu mai multe detalii):
1) Acte trebuia sa intocmeasca, dar nu le-a intocmit. In cel mai fericit caz, depune cererile respective de frica si macar stiu ca nu a folosit hartiile la ceva mai periculos. El mi-a dat la un moment dat o Hotarare a consiliului local care insa s-a dovedit a fi un fals. Verificand-o mi-am dat seama ca este o escrocherie. Un alt aspect este ca mai sunt inca 7 persoane in aceeasi situatie ca mine.
2) Eu stiu ca se poate face contract si verbal, nu neaparat cu avocat si notar, dar o autentificare de la un notar da mai multa greutate in justitie actului din cate stiu eu. Eu imi pun problema in felul urmator: el a gandit treaba de la inceput si presupun ca a cerut hartiile pentru a le folosi ca aparare daca fac plangere. Daca apare insa peste 2,3,4, x ani cu un act in care el ma imprumuta pe mine, sau imi foloseste hartiile la alta escrocherie? S-ar lua in considerare intr-un eventual proces impotriva mea plangerea pe care o fac acum? (ca participatie improprie eventual)
3) Despre partea cu contul in banca, nu e cazul. Cat despre imrpumut .....vedeti punctul 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)
Vreau sa aflu incadrarea juridica vreun avc care sa ma ajute? catalin bratianu catalin bratianu in urma cu 2 luni fratele meu a fost prins in Italia intr-o posta italiana cu un buletin fals asupra faptului cand scotea niste bani. vreau sa stiu ce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Se poate autentifica contract imprumut doar cu martori? mtc mtc Buna ziua, Se poate autentifica un contract de imprumut la notariat doar prin prezenta unor martori si a unor probe, fara prezenta celui care a primit ... (vezi toată discuția)