Se poate autentifica un contract de imprumut la notariat doar prin prezenta unor martori si a unor probe, fara prezenta celui care a primit banii? In fapt, administratorul unei societati comerciale mi'a solicitat intr'o dimineata o suma suma de bani imprumut pana seara, invocand urgenta unor plati bancare. Am fost naiv sa'l ajut si i"am imprumutat suma necesara in prezenta a doi prieteni comuni si intr'un spatiu unde se inregistra video, dar fara sunet. Ulterior a tot amanat restituierea banilor, ca intr'un final sa nu raspunda la telefon. Exista posibilitatea de a autentifica un contract de imprumut doar prin declaratiile martorilor sau a solicita unei instante obligarea lui la incheierea unei act de imprumut? Sau ce cai exista de a recupera banii pe cale civila, exceptand plangere penala pe abuz de incredere sau inselaciune, mai exista persoane cu care a procedat la fel. Prefer calea civila, deoarece daca aleg calea penala si deschid ochii celorlalti de posibilitatea de a inainta plangere pe inselaciune, exista posibilitatea ca ulterior unii dintre ei sa nu doreasca retragerea ei si nici sa nu aiba de unde sa achite el tuturor.
Escrocherie
dina_pop12
Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana ... (vezi toată discuția)