avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... escrocherie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

escrocherie

Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana respectiva ma tot amana cu restituirea sumei. as putea face ceva legal?abuz de incredere? multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:53, 8 Iunie 2010
puteti sa-i faceti plangere penala pt abuz de incredere. ar fi mai util s-o convingeti sa va semneze un contract de imprumut.
Multumesc mult !!! Ma ajutati mult cu sfaturile d-voastra ! Plingerea penala pentru abuz de incredere se face la politie ?
la sectia de politie de care apartineti
Nu prea este abuz de incredere si ca atare nu poate fi incident art. 213 Cod penal .Am fi fost in aceasta situatie daca de exemplu ar fi existat un imprumut de folosinta -comodat si nu un imprumut al unui bun consumptibil, in speta, suma de bani.Sau daca dvs. ati fi incredintat persoanei imprumutate o suma de bani in ideea ca aceasta sa o depuna la cec pe numele dvs. sau pentru a va plati unele facturi, servicii. In cazul unui imprumut al unei sume de bani , nerestituirea la scadnta da nastere unui litigiu civil .
In plus, nici nu vad cum puteti face dovada acestui imprumut de vreme ce nu ati intocmit nicio chitanta.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
ContSters47264, utilizator
nu veti avea nici o sansa pe latura penala pentru ca nerestituirea unui imprumut nu este abuz de incredere si nici macar inselaciune. O sa va indrume catre instanta civila.

data viitoare semnati acte.

Alte discuții în legătură

Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut persoane fizice NISTORMARCELADANIELA NISTORMARCELADANIELA multumesc pentru raspuns o iau de la capat mai explicit am cumparat masina pe incredere fara nici un contract , masina avea 16 luni de leeaseng , in ... (vezi toată discuția)