avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... escrocherie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

escrocherie

Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana respectiva ma tot amana cu restituirea sumei. as putea face ceva legal?abuz de incredere? multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:53, 8 Iunie 2010
Avand in vedere ca exista si alte opinii,ma raliez celor aratate de distinsa d-na conslier Marugu,o excelenta specialista,atrangandu-va atentia ca nu exista probe care sustina nici macar existenta unei intelegeri intre dvs.si cel caruia pretindeti ca i-ati imprumutat o suma de bani.
In lipsa oricaror probatorii,tot ce s-a petrecut fiind inserat doar in relatarea dvs.,nu puteti formula nici plangere penala si nici actiona in vreun fel impotriva persoanei respective.
Incercati sa obtineti de la acea persoana un contract de imprumut sau o chitanta in prezenta a doi martori si apoi,veti avea posibilitatea sa il actionati in judecata in pretentii pentru restituriea imprumutului,dar acesta trebuie sa existe in acte incheiate intre dvs si persoana imprumutata
Urmare realitatii ca nu puteti proba cu documente tranzactia efectuata,eventuala actiune penala este sortita esecului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut persoane fizice NISTORMARCELADANIELA NISTORMARCELADANIELA multumesc pentru raspuns o iau de la capat mai explicit am cumparat masina pe incredere fara nici un contract , masina avea 16 luni de leeaseng , in ... (vezi toată discuția)