avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa aflu incadrarea juridica vreun avc care sa ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa aflu incadrarea juridica vreun avc care sa ma ajute?

in urma cu 2 luni fratele meu a fost prins in Italia intr-o posta italiana cu un buletin fals asupra faptului cand scotea niste bani. vreau sa stiu ce pedeapsa poate lua . inca odata va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 29 August 2010
fals, uz de fals si furt.
si ce pedeapsa inseamna asta? cati ani?
Conform art 316.3 cod penal italian fapta de a folosi documente false pt a obtine anumite beneficii (printre altele) pentru sine sau pentru altii se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cf art 640 (escrocheria, frauda) acelasi cod: poate primi intre 6 luni si 3 ani si amenda… (ambele in in functie de incadrarea juridica a faptei).
Mai e art 640.2 pt forma agravata – si ar putea fi aceasta avand in vedere ca posta este un serviciu public.

Pentru certitudine ar trebui sa consultati un avocat – sau macar sa scrieti aici ce a retinut procurorul in sarcina fratelui dv. Adica, in baza caror articole din codul penal a fost retinut…
Pentru ca mai e si chestiunea cu documentul de identitate fals… Cine l-a falsificat, cat de bine (sau mai putin bine e falsificat – daca poate fi deosebit imediat de unul “legal” se mai schimba chestiunile… )
De la cine erau banii dar – mai ales – pentru cine…?
Era falsificat un act de identitate italian sau unul romanesc…?
As zice ca nu e simplu…

Banuiesc ca urmeaza sa fie judecat in Italia...

Later edit: fara furt...
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
trope_doi, utilizator
pai el a fost prins intr-un oficiu postal cu un buletin fals de francez care avea doar poza lui ,dar care nu era falsificat de el. niste prieteni de ai lui puneau anunturi cu masini la vanzare la preturi rezonabile si le ziceau potentialilor cumparatori sa le faca dovada disponibilitatii banilor. acestia puneau banii in cele din urma la posta si le dadeau acelor baietii datele,insa fratele meu primea de la ai lui prieteni datele si mergea cu buletinul la posta de unde scotea banii. el a fost prins de politie cu buletinul asupra cand era pe punctul de a scoate banii. astept raspuns . va multumesc inca odata.
Ufff… cum s-ar zice…
Va fi considerat ca facand parte dintr-un grup infractional organizat… ceea ce i-ar putea aduce o pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 15 ani (art 416 c.pen. italian) dar pedeapsa e data si in functie de numarul persoanelor implicate… )

Nu glumesc: are nevoie de avocat.

Aici, pe forum, pot “merge orbeste”, dar nu vreau sa gresesc… pentru ca nu e de gluma…
Ar trebui sa stiu exact ce scrie in rechizitoriu… si tot nu am certitudinea ca v-as putea ajuta – pentru ca numai cine cunoaste faptele in amanunt (situatia exacta) ar putea sa il ajute.

Alte discuții în legătură

Hartie semnata in alb uztilizatornou uztilizatornou Buna ziua. In urma cu doua luni am dat o suma de bani, 3 hartii semnate in alb, o copie dupa buletin si o copie legalizata dupa certificatul de nastere unui ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa escrocherie bancomat cu "pisicuta" Mihaela-Alexandra Mihaela-Alexandra As dori sa stiu si eu cam cat de mare este pedeapsa pentru o escrocherie la bancomat (se atasa un dispozitiv \"pisicuta\" care oprea banii individului in ... (vezi toată discuția)
Problema italia! andreyusi andreyusi Buna seara! Sper sa nu generez discutii fara sens, sau fara raspuns. Am o problema in familie, si mai exact cu fratele meu, care a fost prins si arestat de ... (vezi toată discuția)