avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema italia!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema italia!

Buna seara! Sper sa nu generez discutii fara sens, sau fara raspuns. Am o problema in familie, si mai exact cu fratele meu, care a fost prins si arestat de autoritatiile italiane, producand carti de identitate romanesti, pe care le foloseau anumite persoane pe care probabil el nu le-a divulgat. Acesta a fost surprins chiar in momentul plastificarii unor CI. Nu stiu ce a declarat, sau in ce capete de acuzare se afla, datorita faptului ca inca nu a fost judecat. Pe data de 15.04.2009 va avea loc prima infatisara (sper si ultima), si as vrea sa stiu in ce articole se incadreaza si care este pedeapsa maxima pe care o poate primii din moment ce este la prima abatere. Multumesc anticipat!, si astept un raspuns cat mai urgent datorita faptului ca timpul nu asteapta si sunt presat de acesta.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2009
andreyusi, utilizator
Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 15:05, 27 Octombrie 2009
aceste raspunsuri care le cautati le puteti gasi la un avocat in italia. dreptul penal este in principiu acelasi, insa articolele sunt diferite ca si practica.
Nestiind sa ne scrieti care sunt infractiunile (ar putea fi si un concurs de infractiuni) retinute in sarcina lui pot sa va scriu doar ca pt infractiunea de posesia si fabricarea actelor de identitate false poate fi condamnat la inchisoare intre 1 si 4 ani, daca foloseste actul pt uz personal. In cazul cand il fabrica pt o terta persoana pedeapsa se mareste cu jumatate (art. 497 bis, c.pen.italian)
Ca forma a infractiunii poate fi retinuta numai fabricarea sau fabricarea si posesia – infractiunea aceasta are mai multe “ipoteze delictuale” si poate intra in concurs cu alte eventuale infractiuni…
Cu o C.I. romaneasca o persoana din state non-UE ar putea trece granita in toate statele UE…

Acum, depinde cat de bine imitau aceste acte originalul, ce instrumente de flasificare folosea… Si depinde de multe altele… Pt o incadrare corecta a faptei vor fi (ar trebui) “coroborate” mai multe articole de lege…
Pt amanunte trebuie sa oferiti si dv amanunte pe care, din pacate, nu le cunoasteti la aceasta data…

Ideea angajarii unui avocat italian este binevenita.
Acele acte imitau originalul perfect din punct de vedere estetic, iar instrumentele cu, care erau fabricate sunt urmatoarele: imprimanta inkjet Hp, laminator, ghilotina, unghera, pila de unghii, laptop. Ar avea sanse sa scape cu o pedeapsa cu suspendare, ventual o amenda penala?
La prima vedere – si sec – pare improbabil sa scape cu suspendarea pedepsei deoarece (in Italia cel putin) prin modificarea codului penal s-a considerat ca infractiunea de falsificare a unui act de identitate ce poate fi folosit la expatriere = document valid pt calatoria strainilor (si C.I. romaneasti pot fi folosite in acest sens… fiind cumparate, in general, de cetateni albanezi) intra in categoria actelor legate de… terorism (pt ca se faciliteaza accesul unui eventual terorist pe teritoriul U.E.) si imigratie clandestina.
Daca e prorietarul “mijloacelor de productie” (chiar daca nu sunt super-performante) nu e in avantajul fratelui, si nici calitatea falsului nu e un avantaj… Daca il vor “dovedi” ca face parte din grup organizat iar nu e in avantajul lui (e chiar rau)… Depinde cine sunt si cu ce se ocupa cei care cumparau aceste documente false…
Prea multe ipoteze infractionale si date despre actele din dosar deloc…

Nu vreau sa ma intelegeti gresit!
Cu un avocat orice e posibil (spre bine), dar indicat ar fi unul platit (adica, sa nu fie din oficiu).
E dificil sa spuna cineva ce si cum cand nu stie ce documente cuprinde un dosar penal…

Trebuie sa aranjeze angajarea unui avocat. Neaparat – mai ales ca a fost prins in flagrant, ceea ce inseamna ca l-a “turnat” cineva si poate insemna ca se ocupa regulat cu aceasta “prelucrare”si, pe cale de consecinta, are clienti bine “stabiliti”.

Altceva nu imi permit sa mai scriu deoarece exista riscul sa va induc in eroare – deoarece nu cunosc faptele, si nici actele aflate la dosar.
Ii doresc sansa de a putea angaja un avocat cu experienta.

P.S. Daca nu considerati ca am pretentii prea mari va rog sa reveniti cand veti afla mai multe amanunte. Multumesc.

Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
trope_doi, utilizator
Daca nu e prea tirziu si stiti capetele de acuzare ma puteti contacta.Unde se afla inchis fratele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa aflu incadrarea juridica vreun avc care sa ma ajute? catalin bratianu catalin bratianu in urma cu 2 luni fratele meu a fost prins in Italia intr-o posta italiana cu un buletin fals asupra faptului cand scotea niste bani. vreau sa stiu ce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Fals, uz de fals, favorizarea infractorului, inselaciune DimaG DimaG Angajati vodafone au incheiat mai multe abonamente de telefonie mobila, oferind si telefoane mobile in urma acestor abonamente cu o persoana care oferea ... (vezi toată discuția)
Bani falsi picika picika buna un prieten al meu a cumparat un televizor si a platit 150 euro cu bani falsi...a fost prins de catre politisti,a fost dus la audiere dar inspectorul care ... (vezi toată discuția)