avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bani falsi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bani falsi

buna
un prieten al meu a cumparat un televizor si a platit 150 euro cu bani falsi...a fost prins de catre politisti,a fost dus la audiere dar inspectorul care ocupa cu cazul nu a fost la politie si in cele din urma inca nu a fost audiat,politistul din sat a zis sa asteapta citatia...politistul a zis ca mai baiatule,ai cumparat un tv furat si de aia vei fi audiat,dar noi stim care este adevarul....va declara ca a cumparat 150 de euro in piata si n a stiut ca e fals,iar televizorul a vandut pt o persoana pe care nu l cunoaste....ce se poate intampla??? care este incadrarea juridica? va ajunge in judecata?cum ca n au arestat preventiv?n au probe...
A savarsit infractiunea derivata, corelativa infractiunii de la art 282 (falsificarea de monede sau de alte valori) coroborat cu art 284(falsificarea de valori straine) C.pen, prin punerea in circulatie a monedelor false.
Sanctiunea este inchisoarea de la 3 ani la 12 ani. Cu siguranta va ajunge in judecata, este o infractiune cu un pericol social ridicat, iar daca mai are de gand sa si minta va lua o pedeapsa cu executare, deci va ajunge in inchisoare.
Cum sa nu aiba probe daca a fost prins de catre politisti, nu este cazul sa se bazeze pe faptul ca nu exista probe, acestea se vor strange foarte usor.
Sa isi ia avocat si sa spere la o pedeapsa cu suspendare.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2012
ContSters178374, utilizator
depinde cum a fost descoperit de politisti.
din ce ati mai scris pe acest forum vad ca de multe ori v-ati mai lovit de codul penal asa ca presupun ca aveti cunostinta in mare despre felul cum sa se apere prietenul dvs.daca au martori ca avea cunostinta ca banii erau falsi tot nu va scapa.
nici pana in prezent nu a primit citatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de martor art 310/313 HyperX HyperX Am primit o citatie in care am fost chemat in calitate de martor in vederea articolelor de lege 310,313 nu apare pe citatie niciun nr de dosar, sau o alta ... (vezi toată discuția)
Acuzat de falsificare de banii errnest errnest un prieten de al meu este acuzat cu falsificare de bani,ceea ce este impotriva lui este ca are deja un dosar penal pentru furt dintr-un centru comercial,si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si bani falsi BetiIordan BetiIordan Am un amic , care a fost arestat fiind acuzat de inselaciune si prins cu bani falsi la el . mentionez ca este recidivist acum 15 ani a mai facut puscarie ... (vezi toată discuția)