avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie in calitate de martor art 310/313
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie in calitate de martor art 310/313

Am primit o citatie in care am fost chemat in calitate de martor in vederea articolelor de lege 310,313
nu apare pe citatie niciun nr de dosar, sau o alta informatie cu privire la motivul exact pentru care sunt chemat
Nu sunt un om care sa fi avut probleme cu legea de aceea nu stiu exact cum ar trebui procedat.
Singurul motiv pentru care as putea fi chemat este ca acum mult timp am achizitionat de la un prieten o cartela de metrou ce mi s-a confirmat a fi in stare buna de functionalitate si ca este luata de la un reprezentant metrorex, prietenul a luat la randul lui de la un coleg de munca. Abonamentul nu a functionat decat 3 zile si am fost sfatuit sa il schimb pentru ca mi se va da o alta cartela noua. Motivul fiind un virus in sistem. Ajuns la casa am vb cu casiera si mi-a confirmat ca intradevar au o problema in sistem si ca va trebui sa imi dau datele ca sa pot achizitiona un nou abonament si in plus sa platesc zilele pe care le folosisem. Am acceptat crezand ca totul va fi in regula. Pana sa primesc citatia acasa am si crezut ca asa va fi, totul s-a petrecut anul trecut undeva in perioada verii. Sunt pus intr-o situatie dificila pentru ca nu as vrea sa il implic si pe prietenul care mi-a facut rost de cartela in situatia de fata(neavand vreo vina)De atunci nu am mai achzitionat astfel de abonamente. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie, am nevoie de un avocat? As vrea sa primesc un raspuns cat de repede posibil, este destul de urgent. O seara buna!
In cazul acestor art. este vorba de falsificare de monede si punerea in circulatie de monede falsificate.
Ati fost depistata cu bancnote false dvs sau aveti cunostinta de asa ceva?
ART. 310
Falsificarea de monede
(1) Falsificarea de monedă cu valoare circulatorie se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează falsificarea unei monede, emise de către autorităţile competente, înainte de punerea oficială în circulaţie a acesteia.
(3) Tentativa se pedepseşte.
ART. 313
Punerea în circulaţie de valori falsificate
(1) Punerea în circulaţie a valorilor falsificate prevăzute în art. 310 - 312, precum şi primirea, deţinerea sau transmiterea acestora, în vederea punerii lor în circulaţie, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse.
(2) Punerea în circulaţie a valorilor falsificate prevăzute în art. 310 - 312, săvârşită de către autor sau un participant la infracţiunea de falsificare, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse.
(3) Repunerea în circulaţie a uneia dintre valorile prevăzute în art. 310 - 312, de către o persoană care a constatat, ulterior intrării în posesia acesteia, că este falsificată, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse, ale cărei limite speciale se reduc la jumătate.
(4) Tentativa se pedepseşte.

Multumesc in primul rand pentru raspuns, nu am fost depistat cu bacnote false ,nu ma ocup cu falsificare de bani si nu cunosc pe nimeni care se ocupa cu falsificarea de bani.
Fiind vorba de fals singurul eveniment pe care il am in minte este incidentul cu cartela de metrou, care daca acum ma gandesc putea fi falsa insa eu in nici un moment nu am stiu asta.

M-am bucarat la o reducere care proveneam dintr-o alta sursa si nu Metrorex.

Ar putea sa fie vorba despre asta ? Va rog frumos imi puteti spune ce prevede art. 312 mentionat in ART. 313 - " (1) Punerea în circulaţie a valorilor falsificate prevăzute în art. 310 - 312, precum şi primirea, deţinerea sau transmiterea acestora, în vederea punerii lor în circulaţie, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse "



ART. 312
Falsificarea de timbre sau efecte poştale
(1) Falsificarea de timbre de orice fel, mărci poştale, plicuri poştale, cărţi poştale sau cupoane răspuns internaţional se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Tentativa se pedepseşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am comis o infractiune Bardy Bardy Buna seara ! Acum o luna de zile am comis mai multe infracțiuni cu banii falși ! Am fost prostit de o anumită persoana sa cumpar cu acești banii diverse ... (vezi toată discuția)
Nestiinta - interpretare articol ilincaantonia ilincaantonia Buna ziua as dori daca poate cineva sa ma lamureasca ce inseamna mai exact ceea ce scrie aici....(3) Repunerea în circulaţie a uneia dintre valorile ... (vezi toată discuția)