avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nestiinta - interpretare articol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nestiinta - interpretare articol

Buna ziua as dori daca poate cineva sa ma lamureasca ce inseamna mai exact ceea ce scrie aici....(3) Repunerea în circulaţie a uneia dintre valorile prevăzute în art. 310-312, de către o persoană care a constatat, ulterior intrării în posesia acesteia, că este falsificată, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse, ale cărei limite speciale se reduc la jumătate.
In momentul intrarii in posesia valorilor autorul nu a avut cunostinta de caracterul lor fals, insa ulterior dupa ce isi da seama ca poseda valori falsificate hotaraste sa le repuna in circulatie.
Va multumesc mult pentru amabilitate ...as vrea sa va intreb daca condamnare e corecta sa fie aceeasi ca cea care este data pentru punere in circulatie de valori falsificate?
Sau se injumatateste?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
După cum reiese din textul de lege, limitele de pedeapsă se reduc la jumătate.
va multumesc mult ...as mai dori un raspuns daca sunteti amabila si daca nu a redusa la jumate pedeapsa ce sar mai putea face?
Descrieti situatia de fapt daca doriti un raspuns

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de martor art 310/313 HyperX HyperX Am primit o citatie in care am fost chemat in calitate de martor in vederea articolelor de lege 310,313 nu apare pe citatie niciun nr de dosar, sau o alta ... (vezi toată discuția)
Am comis o infractiune Bardy Bardy Buna seara ! Acum o luna de zile am comis mai multe infracțiuni cu banii falși ! Am fost prostit de o anumită persoana sa cumpar cu acești banii diverse ... (vezi toată discuția)
Eroare judiciara ilincaantonia ilincaantonia buna seara,am o mare rugaminte la totii cunoscatori in materie de drept sa ma poata ajuta spunadu-mi ce ar trebuie sa faca sotul meu in aceasta ... (vezi toată discuția)