Buna seara ! Acum o luna de zile am comis mai multe infracțiuni cu banii falși ! Am fost prostit de o anumită persoana sa cumpar cu acești banii diverse obiecte ! Am dat declarație , am recunoscut tot , am declarat absolut tot cum sa intamplat ! Am primit arest la domiciliu pentru 30 zile , ce sentința se poate da dupa aceste 30 zile ? Tin sa Menționez ca este pentru prima data cand am asemenea probleme , nu am avut antecedente penale absolut nimic ! Iar dupa toate astea la tribunal cand se va da sentința ce pot primi ? Va multumesc !
Pedeapsa prevăzută de lege pentru punerea în circulație a banilor falși este de la 3 la 10 ani. Probabil veți beneficia de circumstanțe atenuante, astfel încât pedeapsa aplicată va tinde spre minimul prevăzut de lege.
(1) Punerea în circulaţie a valorilor falsificate prevăzute în art. 310-312, precum şi primirea, deţinerea sau transmiterea acestora, în vederea punerii lor în circulaţie, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse.
Art. 310
Falsificarea de monede
(1) Falsificarea de monedă cu valoare circulatorie se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Deocamdata nu ati fost trimis in judecata, dosarul se afla in faza de urmarire penala.
Dacă se menţin temeiurile care au determinat luarea măsurii sau au apărut temeiuri noi arestul la domiciliu se poate prelungi.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi este sesizat în vederea prelungirii măsurii de către procuror, prin propunere motivată, însoţită de dosarul cauzei, cu cel puţin 5 zile înainte de expirarea duratei acesteia.