avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate iarinares

Activitate iarinares

Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
catalin3 a scris:

sfaturi de la unu' care a intrat in martie 2010

am observat in discutiile de pe forum ca multa lume se pierde in mii de tratate (ba opiniile lui Boroi , ba ale lui Nistoreanu , ba ale lui x , y , z)

va pierdeti timpul cu zeci de carti de grile

cum m-am pregatit eu si cum s-au pregatit si alte cunostinte de-ale mele care au luat examentul

civil - evident tratate

procedura civila - pentru cei care au lucrat in instanta (ca mine) codul si ril-uri de stiut ca tatal nostru si abia dupa aia ne mai uitam prin tratate (eu am mai trecut printr-un tratat la stilul frunzarit 2-3 zile)

penal - in primul rand trebuie recitat codul si ril-uri ca tatal nostru si dupa aia citit din tratate (pentru mine care nu am lucrat cu penalul , am fost nevoit sa aprofundez ceva mai bine din tratate)

procedura penala - doar codul si ril-uri si ceva practica judiciara (eu am invatat doar dupa Cpp comentat , practica si cedo - autori : antoniu , vlasceanu , barbu , in acelasi stil fiind si cel al lui neagu ; adica vreau sa spun pt cei care nu au lucrat in penal trebuie un cod cu practica pt ca asa se lamuresc anumite chichite
pt cei care au lucrat cu penalul (politie , avocati) e suficient codul , dar stiut la greu

legea de organiza si cedo - le-am tratat ca pe o singura materie pt ca au 5 + 5 intrebari si am judecat astfel : cedo nu citesc nimic pt ca ia mult timp si are pondere mica in nota ;
in compensatie avand in vedere ca legea are aceeasi pondere si e f. putina materie am zis sa o stiu pe de rost astfel incat cedo (la care am vazut ca punandu-le la logica iau 2 puncte ) plus legea (la care am zis ca trebuie sa fac perfect adica 5 puncte ) sa imi dea un total de 7 din zece astfel incat sa ma mentin in baremul de nota 7 cu aceste doua materii , adica sa nu ma traga in jos la nota

in ceea ce priveste facutul de grile , m-am limitat sa fac doar grilele care s-au dat la exam anterioare si la inm , pt ca doar cu acest tip de grile trebuie sa te familiarizezi si nu cu altul (de genul , cinci variante , din care doua bune , etc.)

cred ca gresala multora este sa se piarda in o mie de tratate , pe mii de discutii contradctorii ale autorilor pe diverse teme si sa uite esentialul adica memorarea CODULUI fratilor

in momentul in care stiti codurile pe de rost cu tot cu ril-uri (penal , cpp si cpc) "aveti dreptul" sa deschideti tratatele si cartile de practica.

PS : nu ma injurati , nu ma dau mare , dau doar un sfat decent , fiecare este liber sa invete cum vrea
scuze daca am mai facut greseli , am scris repede


Subscriu la cele spuse de Catalin. Cred ca e foarte important sa cititi codurile, m-am uitat in fuga pe civil si procedura civila, si intrebarile teoretice sunt din cod, spre ex la speta cu citarea, ai 15 zile pentru primul termen si 5 pentru termenele ulterioare, iar in pricinile urgente termenul de 15 zile poate fi redus, art. din cod pr.civ. 89, art.114 ind.1 alin. 3. Adevarul ca toate astea devin foarte clare dupa ce sedinta de sedinta te lovesti de ele. Multa bafta in continuare, cred ca o sa fie examen si in martie, nevoie de magistrati este inca, la nivel de judecatorie se resimte lipsa judecatorilor la modul acut
Eu am intrat in nov. anul trecut.
Au aparut subiectele de la ex stagiarilor. V-as sfatui sa le cititi din curiozitate, o va dea o idee despre spete. Stiu ca in nov 2009 cand am dat eu au folosit idei din subiectele lor. Multa bafta!
Răspuns la discuția admitere inm 2010

:offtopic:mada82 a scris:



Inca te tii de urari ? Mai bine pune mana pe un tratat de logica ca esti lipsit de sens. Cel putin tu ai trecut la gramatica spre deosebire de colegul tau mai putin luminat. Gata, ti-am alocat prea mult timp si nu meriti o asemenea onoare ca-ti vor creste cornite iar boii nu dispun de asemenea ustensile. Doar taurii. Hai pa!




In drept diiscutiile sunt in general in contradictoriu, constructive si exista bunul simt. Cred ca mai bine inchideti subiectul si va concentrati la invatat.va sfatuiesc pe cei ce nu lucrati sa vizitati salile de judecata, sa vedeti cum se desfasoara sedinta sa notati elemente de procedura si de ce nu de drept material.
Timpul asta pretios pe care il pierdeti invocand frauda, agramatismul sau aroganta, nu va pot ajuta sa intrati la inm sau sa accedeti in magistratura in vreun fel. Daca in sedinta de judecata asculti avocatii care in timp ce isi expun doleantele, solicitarile sau concluziile, ai senzatia ca se cearta in mod direct cu tine, ce o sa faci o sa te apuci sa te iei la harta cu ei sau cu justitiabilii care uneori nu au nici 4 clase si o sa crezi ca nici limba romana n-o vorbesc. Important este sa stii sa iti infranezi astfel de porniri, sa fii echilibrat si sa stii sa iti stapanesti reactia de moment, care nu intotdeauna e cea mai buna. Am avut momente in sala in care am vrut sa dau cu dosarul in cineva, insa am respirat am numarat in gand si am incercat sa vad dincolo de abordarea personala a problemei, ceea ce e de vazut, in cazul tau sfatul cuiva ce a reusit la inm. Am urmarit formul si dupa ce am intrat pentru ca erau grile interesante, discutii juridice, cred ca administratorul de forum ar trebui sa intervina mai des, sa puna frau acestor discutii care intineaza.
zz-man a scris:

Bună Iarina. Au fost plăcute și utile. Iar dacă ar fi durat șase luni, așa cum prevede legea, cred că era mai bine, cu o perioadă de tranziție lungă putând fi și mai eficiente. Dar asta e, mergem mai departe. :) Multe persoane care au picat în toamnă cu rezultate între 60-70 de puncte au reușit în primăvară și m-am bucurat să le regăsesc, chiar și în grupa mea. Unii au avut atunci rezultate mai slabe ca al meu iar acum au terminat înainte, după cum alții au avut rezultate mai bune dar au terminat în urmă. Într-adevăr, răbdarea, perseverența și cititul constant sunt modalitățile ce trebuie urmate. Îmi amintesc și acum cu multă plăcere de acea zi de toamnă - cred că prin noiembrie 2009. Picasem în același an de două ori - în vară la INM iar în toamnă la admitere pe 5 ani vechime. Cum avusesem la ambele concursuri peste 60 de puncte, fiind relativ aproape de a intra, iar asta se întâmpla după mai mulți ani de încercări la INM, eram destul de mâhnit, dar nu mă dădeam bătut. În mulți ani mă apropiam de limită dar nu reușeam să o trec. Atunci am citit postarea ta despre cum trebuie să te pregătești ca să intri. A fost pentru prima dată în viața mea când am fost convins că la următorul examen voi reuși. Stilul tău de pregătire se potrivea perfect cu felul meu de a fi și am avut atunci o presimțire că se va termina cu bine. Așa a și fost. Îți urez mult succes și să ajungi acolo unde dorești, căci meriți cu prisosință! =D>

Hei multumesc.. meritul e al tau exclusiv... insa eram curioasa sa-mi spui daca ti s-au parut utile... Mie mi s-au parut cumva inutile, preferam luna aceea sa o peterec la instanta alaturi de colegi si sa invat practic ce urmeaza. Acum m-am acomodat cu sedintele, insa dupa ce m-am intors de la Timisoara la cateva zile, 3 mai exact, am intrat direct pe completul meu si am avut emotii mari in acea sedinta. Succes iti doresc si ne mai auzim, dupa ce iti incepi efectiv activitatea, cu impresii.
zz-man a scris:

O.k. Am repostat toată jurisprudența pe care o am, deci de la toate secțiile. Vă reamintesc faptul că fișierele word sunt arhivate winrar, iar pentru a le putea accesa trebuie să aveți instalat programul winrar (sau alt program de arhivare similar) pe calculatorul dvs. Dacă nu știți cum să le extrageți (am văzut că unii dintre voi nu cunosc procedura, deși e simplă), puteți face spre exemplu în felul următor: clic dreapta pe fișierul descărcat - extract files - ok. Dacă tot nu reușiți să vă descurcați cu extracția atunci chemați un vecin să vă ajute cu winrar-ul. Așadar, iată și link-ul:
[ link extern ] /


Salutare zz man, cum au fost seminariile de pregatire?
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
geaninanicu a scris:

ce grabiti sunteti fratilor. stie careva de prima de instalare?


Nu exista prima de instalare pentru cei cu 5 ani vechime. Si eu am pus aceasi intrebare in prima zi de munca:D
O sa cam intrati in paine dc se publica decretele pe 1 iulie, sunt cam multe zile pana pe 19 iulie si cum vacanta judecatoreasca incepe, concediile sunt programate, este lipsa de personal si se resimte acut la instanta pentru activitatea din vacanta.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
madeleinee a scris:

ati auzit ceva cum ca nu s-ar mai tine examenul de admitere ( cu 5 ani) din toamna din cauza crizei?



Sunt zvonuri care se aud din ce in ce mai mult, si eu le-am auzit la instanta de cateva zile. E o posibilitate, de vreme ce se reduc chirii, salarii samd.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
candy27 a scris:

de la data numirii in functie, cate zile avem la dispozitie sa ne mutam in localitatea unde am primit repartitia?

:D De la data numirii si data publicarii, adica de la semnarea decretului si pana la publicarea lui in MO,probabil ca te referi cat timp ai, maxim 2 zile, la noi a fost semnat pe 22 si pe 24 publicat, adica prima zi de munca, ziua publicarii. Asa ca stati cu ochii pe site-ul presedintelui ca sa fiti la curent, asta dupa repartitii, peste o luna de la repartitii. pe 24 ianuarie au fost la noi repartitiile si 24 februarie prima zi de munca.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Karmina a scris:

triton, multumesc....dar...un procuror trebuie sa fie ....:duh:
asa ca mi-am schimbat look-ul :weg:

si eu sunt curioasa daca o sa avem in aceeasi zi repartitiile, judecatorii cu procurorii

iarinares, cum a fost la voi?

in aceeasi zi am fost chemati, iar in sala au intrat primii, procurorii ca erau mai putini, si apoi noi ca eram aproape inca o data cat ei. Si la formare, eu am picat in prima etapa, am fost tot cu procurorii, ceilalti din grupa a II-a au fost singurei.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
Body a scris:

iarinares a scris:

zz-man a scris:

iarinares a scris:

candy27 a scris:

stie cineva cum se procedeaza cu pregatirea noastra pentru instanta? 1 luna teorie la timisoara si 1 luna practica la instanta?


dupa luna petrecuta la timisoara eu am intrat direct in sedinta, pe 26 martie s-a incheiat la timisoara si pe 1 aprilie am intrat pe completul meu in sala, asa ca tre sa fiti pregatiti.

Mă bucur să văd că ai rămas activă pe forum @iarinares. Când am picat în noiembrie deşi aveam o notă bună am fost uşor mâhnit, dar imediat după aceea, citind postările tale despre cum te-ai pregătit brusc mi-a crescut optimismul şi am apreciat metodele tale de învăţare (ce difereau de cele ale majorităţii) ca fiind impecabile. Bineînţeles, te-am luat ca model pe tine. Am văzut că ulterior pe forum în mai multe rânduri ai continuat să dai sfaturi despre cum trebuie să te pregăteşti iar multe persoane păreau să nu le bage în seamă şi continuau cu întrebările clasice "după ce cărţi învăţaţi?" ... "după astea: ...". Să ştii că eu am luat foarte în serios scrierile tale şi în cele din urmă am reuşit. Prin urmare, o parte din reuşita mea se datorează şi ţie iar pe această cale ţin să-ţi mulţumesc pentru eforturile depuse în scopul de a ne lumina şi pe noi, eforturi care în cele din urmă au dat roade. Tot respectul! =D>


Multumesc pentru cele spuse.
Dar sa stii ca reusita tie ti se datoreaza, pentru ca ai avut perseverenta si curiozitatea necesara sa urmaresti si alte informatii decat cele clasice de invatat dupa manuale,
=D>
conteaza, mai zic o ultima data spetele publicate pe site-ul inaltei curti pe sectii, de acolo se dau spetele la examen, chiar si la promovare.
la seminar, dupa cum sa vedeti si voi se pune accent pe interpretarea dispozitiilor legale, iar pt examen se iau in considerare cele ale inaltei curti, cand veti fi pe dosarele voastre o sa constatati ca multe din ril-uri sunt date complet aiurea si n-au legatura cu rezolvarea cauzelor... ori judecatorul e chemat sa rezolve problemele de drept ivite, nu sa le complice sau sa creeze si mai multa practica neunitara. Din curiozitate cititi cauza Beian vs Ro si vedeti ce zice CEDO de ICCJ si mai sunt si altele.
Succes


Iarina ajuta-ne si pe noi cu metoda de invatare care da roade...e multa materie si conteaza foarte mult sa urmezi o metoda care ti se potriveste!


Cred ca postarile lui zz-man te vor ajuta, mai ales ca a postat si acele fisiere cu jurisprudenta ICCJ si RIL-uri, acum conteaza si modul fiecaruia de a invata si asimila materie. Nu exista reteta, ca si zz-man am dat examen de cateva ori, inclusiv la inm, si cu fiecare examen am incercat si altceva... pana am reusit, important e sa stii sa rezolvi problemele practice, te ajuta experienta daca ai practicat, dar te ajuta si ce citesti de pe site-ul ICCJ la spete, apoi teoria se muleaza mult mai usor pe aspectele practice.
Apoi in sistem fiind, vei afla ca e f important sa stii sa interpretezi tu textul de lege.
Succes