avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters107582

Activitate ContSters107582

Răspuns la discuția Admitere INM 2012
X a dat drumul la 2 tauri, proprietatea sa, pentru a-i duce la cismea, cum a procedat de altfel in fiecare zi (in acelasi mod, fara a se produce incidente). Animalele au alergat spre cismea, X aflandu-se in urma lor, iar unul dintre tauri s-a indreptat spre Y si a tarat-o prin zapada, provocandu-i un traumatism cranio-cerebral care i-a cauzat decesul. Fapta lui X:
a) omor din culpa cu prevedere (usurinta)
b) omor din culpa fara prevedere (neglijenta)
c) nu se savarseste o infractiune, caci lipseste vinovatia
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
La speta cu politistu raspunsul corect este: B
forgotten_sunrise a scris:

aryZu a scris:

fapta prin care se cauzeaza ruperea unei lucrari dentare, cu urmarea extractiilor fragmentelor dentare pe care era fixata lucrarea, vatamare ce a necesitat 22-24 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, constituie:
a) infractiunea de vatamare corporala grava in varianta slutirii;
b) infractiunea de vatamare corporala;
c) infractiunea de lovire sau alte violente.

ma intreb in ce ar fi putut consta vindecarea! i-au crescut protezele la loc? :D
referitor si la speta anterioara, cred ca e genul de situatie in care ar fi nevoie de parerea unui expert, asa ca nu cred ca se poate da o asemenea problema la examen

vezi ca aceasta grila a fost facuta de Cioclei si a picat la noi la licenta la univ buc ;)
ps: raspunsul e b B-)
fapta prin care se cauzeaza ruperea unei lucrari dentare, cu urmarea extractiilor fragmentelor dentare pe care era fixata lucrarea, vatamare ce a necesitat 22-24 de zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, constituie:
a) infractiunea de vatamare corporala grava in varianta slutirii;
b) infractiunea de vatamare corporala;
c) infractiunea de lovire sau alte violente.
Răspuns la discuția admitere inm 2010
claudia daca ti-e lene sa citesti posturile din ultimele 20 de pagini ale mele, mai repet o data:
1. in urmatoarea perioada locurile scoase pentru cei cu 5 ani vechime vor fi din ce in ce mai putine...de ce?
PENTRU CA INM ESTE REGULA, IAR cei cu 5 ani vechime CONSTITUIE EXCEPTIA.
Chiar si doamna Bejinariu a spus ca in viitor nu vor mai exista concursuri "direct pe post" si va deveni obligatorie parcurgea Institutului indiferent de vechimea juristului.
Eu cred ca acest viitor despre care vorbeste d-na Bejinariu este unul foarte indepartat... dar oricum cert este un lucru - se vor imputina locurile "direct pe post".

2. Indiferent ce va fi in urma alegerilor din CSM (cine va fi presedinte), politica va fi aceeasi in ceea ce priveste reducerea locurilor scoase pentru cei cu 5 ani vechime.
Si asta pentru ca exista o presiune IMENSA din partea UE in acest sens. (in mai toate rapoartele cu privire la justitie s-a subliniat ocuparea cat mai rapida a posturilor vacante de magistrati SI NU PRIN ORGANIZAREA DE CONCURS PE POST DIRECT, CI PRIN INM).

Tocmai de aia CSM a decis modificarea articolului cu privire la organizarea concursului la INM nu doar anual, ci ori de cate ori este nevoie, adica ori de cate ori este nevoie ca sa se ocupe deficitul de personal din sistem.
mda ce zic eu si ce zice alexandra... multa agitatie pentru nimic...
Degeaba imi bat gura de pomana cu explicatiile.
claudia_n. a scris:

Nu intrati in panica, pentru ca timp este destul. Nu fiti asa siguri ca examenul va fi in ianuarie 2011. A fost o situatie asemanatoare la SNG, unde CSM-ul a hotarat in iulie organizarea unui ex de admitere pt luna noiembrie 2010, iar la sedinta din 9 sept., cand trebuiau anuntate nr de locuri si celelalte, ne-au surprins pe toti cu o amanare a examenului pt anul viitor, nu se stie cand:

08-iulie-2010
II. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind modificarea calendarului estimativ al concursurilor/examenelor ce se desfăşoară în anul 2010.

Soluţia:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât modificarea calendarului estimativ al concursurilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.2123/03.12.2009, în sensul organizării concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri în luna noiembrie 2010.

10-sept-2010

II. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind organizarea concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri, noiembrie 2010.
Solutia:
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea organizării concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri, pentru anul următor, având în vedere numărul redus de posturi de grefier.

Sper sa nu vi se intample la fel si voua.

ai dat un exemplu FOARTE PROST, ce treaba are SNG, tu macar citesti motivarea?
NUMARUL REDUS DE POSTURI DE GREFIERI
Nu e deloc o situatie asemanatoare SNG cu INM...sa iti explic... la SNG era un numar REDUS de posturi de grefier, iar la INM e nevoie de o "GRAMADA" de auditori de justitie
get it?
in al doilea rand, ar trebuie sa fim super happy ca nu se da examenul in luna noimebrie, caci asa au vrut initial; dar, presupun ca din cauza agendei incarcate a CSM-ului din lunile urmatoare, au hotarat sa se dea la inceputul anului viitor.
e 100% treaba cu luna ianuarie si cred ca va fi undeva in jurul date dei 20 pana pe 30 ianuarie.
Ei sunt presati de timp, caci locurile astea trebuie ocupate cat mai repede pentru a da bine in ochii UE.

PS: lasati "gargara" si intrebarile existentiale de genu: "da` oare ce o sa faca INM-ul cu cei care vor intra in ianuarie - cum vor recupera pentru a ajunge la nivelul auditorilor admisi in septembrie?", important este ca trebuie sa puneti mana pe carte !
Acum ati vazut "necredinciosilor"? (va stiti voi care)
In ultimele pagini, cand v-am zis ca se va da ori in noiembrie ori la inceputul anului viitor, m-ati luat la misto :)
Mda, aplauze :P =D>
intrucat pana la ora asta nu s-a afisat nimic oficial, pot sa zic si eu - pe surse - am aflat ca se va sustine un nou examen daca nu anul acesta, atunci la inceputul anului viitor (cand zic pe surse, nu ma refer la prieteni de-ai prietenilor, ci de la o persoana din csm) si asta deoarece e foarte greu ca in caz contrar, sa se suplineasca, pentru examenul din toamna viitoare, locurile pana la 350.
oricum si pe mine ma cam streseaza faptul ca pana la ora asta, inca nu a aparut nimic oficial...
afirmatia ta este adevarata =D>