avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate MirelaBratu

Activitate MirelaBratu

Mulțumesc tare mult pentru răspuns!
Din câte am văzut, actul normativ nu se aplica în cazul familiilor monoparentale. Nu este și cazul nostru?
Bună ziua!
În cazul în care părinții nu sunt căsătoriți, dar copilul este recunoscut, tatăl este obligat sa își ia acea luna de concediu?
O alta întrebare este legata de stimulentul de inserție. Eu sunt în concediu creștere copil pentru un an. Copilul împlinește vârstă de un an în 06.07.15. Când trebuie să îmi reîncep activitatea pentru a beneficia de stimulent inserție de 500 lei/luna.

Mulțumesc pentru răspuns!
Răspuns la discuția Bon fiscal activitati sportive?
Revin cu rugamintea de a ma ajuta in speta de mai sus.
Am adresat aceasta intrebare si catre asistenta contribuabili de pe ANAF.ro si am primit un raspuns general, nimic concret, ceva de genul: conf art 1. din oug 28/1999 societatile sunt obligate sa elibereze bon fiscal pentru prestari servicii direct catre populatie, exceptate fiind activitatile de la art 2. ATAT!
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema: pentru organizarea de eveniment sportiv suntem obligati sa eliberam bon fiscal? Daca putem elibera bilete de participare, acestea nefiind documente cu regim special, putem sa le inlocuim cu chiante pe care sa trecem "taxa de participare"?

Va multumesc tare mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția Bon fiscal activitati sportive?
Multumesc pentru raspuns!
Inca o intrebare: biletele pe care le vom elibera sunt formulare cu regim special sau sunt formulare cu un regim intern de numerotare (precum chitantele). Pot fi aceste bilete inlocuite cu chitantele?

Multumesc!
Buna ziua!
Societatea noastra are domeniul de activitate de editare programe software, doar ca administratorul societatii fiind amator de activitati sportive a decis organizarea unui cros (cursa sportiva de alergare). Din cauza cheltuielilor generate de organizarea acestui eveniment, vom fi nevoiti sa percepem o taxa de inscriere la cros. Aceasta taxa poate fi achitata de catre participanti atat prin virament bancar cat si cu numerar.
Intrebarea mea este: suntem nevoiti sa achizitionam/fiscalizam casa de marcat pentru sumele incasate cu numerar, dat fiind faptul ca acest eveniment nu se stie daca se va organiza o data sau de mai multe ori pe an? In cazul in care nu suntem nevoiti sa eliberam bon fiscal, ce alt document de incasare putem elibera pentru sumele incasate cu numerar?

Din cate am citit in Codul Fiscal si in normele de aplicare (art 155 din CF si alin 9 din norme) persoana impozabila este scutita de obligatia emiterii facturii pentru accesul la evenimentele sportive.

Astept cu interes raspunsul dvs.

Multumesc!
Răspuns la discuția vanzare fond de comert
Va multumesc tare mult pentru raspuns.
Inca o mica intrebare: in calcului fondului de comert sunt luate in considerare valorile de incasat din care se scad cheltuielile previzionate aferente acestor contracte, nu?
Răspuns la discuția vanzare fond de comert
Contractele incheiate cu anumiti clienti, dar care vor fi finalizate in viitor, pot fi considerate fond de comert?

Multumesc.
O persoana ce nu are venituri a incheiat un contract cu Casa de Sanatate si plateste lunar contributia de sanatate.
Toate bune si frumoase pana luna aceasta, cand i s-a spus ca are de platit pt anul 2008 6,5% din banii incasati pe un apartament vandut, la care se adauga si penalizarile pana in prezent.
Este posibil asa ceva?

Precizez ca persoana in cauza a vandut un apartament din Galati si a cumparat o garsoniera in Buc. Nu a realizat venituri din cine stie ce speculatii imobiliare.

Multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Disperare cu ANAF
Tocmai de aceea sunt furioasa, pt ca plata a fost facuta corect. Am verificat la administratie inainte de a afla ca a fost blocat contul.
Si totusi somatia a fost emisa pe 5, trimisa pe 11 mai ... intre timp au blocat contul, fara a verifica ceea ce eu am facut deja.... banii au intrat corect in contul lor (plata a fost facuta pe 4 mai din trezorerie....deci in 5 mai aveau banii incasati)

multumesc frumos!