avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bon fiscal activitati sportive?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bon fiscal activitati sportive?

Buna ziua!
Societatea noastra are domeniul de activitate de editare programe software, doar ca administratorul societatii fiind amator de activitati sportive a decis organizarea unui cros (cursa sportiva de alergare). Din cauza cheltuielilor generate de organizarea acestui eveniment, vom fi nevoiti sa percepem o taxa de inscriere la cros. Aceasta taxa poate fi achitata de catre participanti atat prin virament bancar cat si cu numerar.
Intrebarea mea este: suntem nevoiti sa achizitionam/fiscalizam casa de marcat pentru sumele incasate cu numerar, dat fiind faptul ca acest eveniment nu se stie daca se va organiza o data sau de mai multe ori pe an? In cazul in care nu suntem nevoiti sa eliberam bon fiscal, ce alt document de incasare putem elibera pentru sumele incasate cu numerar?

Din cate am citit in Codul Fiscal si in normele de aplicare (art 155 din CF si alin 9 din norme) persoana impozabila este scutita de obligatia emiterii facturii pentru accesul la evenimentele sportive.

Astept cu interes raspunsul dvs.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MirelaBratu , utilizator 14:06, 3 Februarie 2014
Eliberati bilete sau abonamente tipărite conform legii.
Multumesc pentru raspuns!
Inca o intrebare: biletele pe care le vom elibera sunt formulare cu regim special sau sunt formulare cu un regim intern de numerotare (precum chitantele). Pot fi aceste bilete inlocuite cu chitantele?

Multumesc!
Revin cu rugamintea de a ma ajuta in speta de mai sus.
Am adresat aceasta intrebare si catre asistenta contribuabili de pe ANAF.ro si am primit un raspuns general, nimic concret, ceva de genul: conf art 1. din oug 28/1999 societatile sunt obligate sa elibereze bon fiscal pentru prestari servicii direct catre populatie, exceptate fiind activitatile de la art 2. ATAT!
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema: pentru organizarea de eveniment sportiv suntem obligati sa eliberam bon fiscal? Daca putem elibera bilete de participare, acestea nefiind documente cu regim special, putem sa le inlocuim cu chiante pe care sa trecem "taxa de participare"?

Va multumesc tare mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe aplicabile biletelor la un eveniment Sdragos Sdragos Buna ziua, as dori sa organizez impreuna cu alte 3 persoane fizice un eveniment (petrecere) cu acces pe baza de bilete pentru ~300 de persoane. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit aliceeee aliceeee Intrebarea mea este daca un PFA cu norma pe venit, avand obiectul de activitate organizator de evenimente, poate emite persoanelor fizice chitanta la factura ... (vezi toată discuția)
Incasare taxa de participare pt organizarea unui concurs ASCARESA ASCARESA Buna ziua, sunt reprezentantul unei asociatii, un ONG, care are in obiectul de activitate organizarea de activitati pentru copii respectiv concursuri si ... (vezi toată discuția)