avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu norma de venit

Intrebarea mea este daca un PFA cu norma pe venit, avand obiectul de activitate organizator de evenimente, poate emite persoanelor fizice chitanta la factura pentru taxa de participare la curs ? Sau cum sa procedeze ?
Sunt derutata pentru ca am inteles ca persoanelor fizice nu se pot emite chitante.
Dar in cazul acesta cum procedez ? Stiu ca PFA pe norma de venit nu este obligat sa aiba casa de marcat, deci bon fiscal nu pot emite.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: aliceeee , utilizator 17:20, 29 Septembrie 2015
Achizitionati cea mai ieftina casa de marcat si dati bon fiscal.
am inteles ca evenimentele si cursurile sunt de exceptie, aici se pot da chitante participantilor, dar nu gasesc legea care prevede acest lucru
O.U.G. nr. 28/1999
intre exceptii se afla; e) activitatile pentru care incasarile se realizeaza pe baza de bonuri cu valoare fixa tiparite conform legii - bilete de acces la spectacole, muzee, expozitii, targuri si oboare, gradini zoologice si gradini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc si altele similare;

cautati in lege. Daca va regasiti, nu e nevoie de casa de marcat.
Aici intra si cursurile, evenimentele organizate oare ? Deci pot emite chitanta participantilor ? pe linga factura fiscala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un pfa si ma ocup cu inchiriere tobogane gonflabile bebux bebux Buna,am un PFA si ma ocup cu inchiriere tobogane gonflabile.am participat la un festival organizat de primarie,am platit taxa de participare,am inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal producator covoare artizanale Dianasdg Dianasdg Buna ziua, Sunt producator de covoare traditionale romanesti, inregistrat sub forma de intreprindere familiala. Sunt obligat sa emit si bon fiscal la ... (vezi toată discuția)
Incasare bani fara casa de marcat. mancipri mancipri Este legal ca sa se incaseze bani pe bilete ( o hartiuta cu stampila unitatii si data )pentru intrarea intr-o arena sportiva si alti bani in aceiasi situatie ... (vezi toată discuția)