Buna,am un PFA si ma ocup cu inchiriere tobogane gonflabile.am participat la un festival organizat de primarie,am platit taxa de participare,am inregistrat la primarie bilete de acces,am platit la finalul festivalului impozit la primarie de 5% pe suma pe care am facut-o din vanzarea de bilete.intrebarea mea este daca trebuia sa bat pe casa de marcat suma pe care am facut-o din vanzarea de bilete si daca trebuie sa inregistrez ceva in jurnalul de incasari si plati.ms pt eventualele raspunsuri
Daca ati avut bilete inregistate la primarie sunteti exceptati de la folosirea casei de marcat.
Banii incasati ii veti trece in Registrul de incasari si plati.
OUG 28/1999
ART. 2
Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1) încasările efectuate din următoarele activităţi:
d) activităţile pentru care încasările se realizează pe bază de bonuri cu valoare fixă tipărite conform legii - bilete de acces la spectacole, muzee, expoziţii, târguri şi oboare, grădini zoologice şi grădini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc şi altele similare;