Buna ziua.As vrea sa va intreb ce ati rezolvat cu cei de la asigurari?Mentionez ca sunt intr-o situatie asemanatoare.Am si eu o intrebare,daca se poate.Am gasit aceste discutii in urma cautarilor ce la fac pentru a intelege daca ceea ce mi se intampla e tzeapa sau o metoda de a evita sau sunt sanse sa fie corect(mai putin probabil).Cazul suna asa:
Barbat in varsta de 40 de ani,moare prin inec,sub influenta bauturilor alcoolice,incercand sa salveze o fata de 18 ani ce cazuse de pe sky-jet.Precizez ca vorbim de o persoana atletica,perfect sanatoasa, 1,90m,aprox 100kg.
Dar nu se beneficiaza nici de indemnizatia de asigurare de viata?Invoca un oarecare articol ce te duce la o suma de ras(1192Ron) pentru deces in urma consumului abuziv de alcool,stupefiante si…Rezolutia procuraturii spune clar:moarte prin inec,asfixie mecanica,stop cardio-respirator,nefacand nici legatura de cauzalitate cu starea de alcoolemie.Valorile alcoolemiei variaza in functie de mai multi factori: gradul alcoolic, cantitatea ingerata in raport cu varsta si cu greutatea corporala a subiectului, momentul ingestiei (pe nemancate sau in cursul unei mese) si natura alimentelor ingerate in acelasi timp cu alcoolul, sexul si starea de sanatate a subiectului.Exista, in functie de alcoolemie, stari de ebrietate usoare (0,5 - 1,5‰), medii (1,5 - 2,5‰) si avansate, dar modificarile pot fi foarte diferite de la o persoana la alta aflata in aceeasi stare, tinand cont mai ales de obisnuinta de a consuma bauturi alcoolice.
Oare vad eu diferit sensul cuvintelor:deces in urma consumului abuziv de…?
Va multumesc pentru raspunsurile date.As mai avea totusi o intrebare:
Cu toate ca nu s-au implinit inca 6 luni de la data decesului, sapamana viitoare voi merge la notariat pentru a declara acceptarea mostenirii sub beneficiul de inventar(fortata fiind si de un ante-contract de vanzare cumparare a unui teren incheiat de mine si defunctul meu sot ,care nu se poate finaliza decat prin succesiune).Nu cred ca mamele copiilor vor accepta succesiunea integrala:acest teren si societatea,presupun ca ele se asteapta la mult mai mult si,chiar la lichiditati.Exista vreo sansa sa se separe aceasta procedura in doua?As vrea sa precizez ca accordul pentru finalizarea vanzarii terenului l-au dat,in urma unei notificari.
Inca o intrebare,daca se poate,el era totusi actionar si atat,nu exercita propriuzis nici o profesie,nu era nici administrator al acestei societati.Iar eu ,inclusiv anul acesta,am fost plecata din tara,am muncit si aportat acesti bani in societate,asta anterior decesului sotului.Plus ca exista dovezi:extrase bancare,martori...
Buna ziua.Nu cred ca inteleg exact din ce cauze sunt considerate bun propriu,dar banii adusi in societate erau banii mei si ai mamei mele,pana la urma ii putem considera si bani comuni,sotul meu neavand nici un venit,absolut nimic.Nu am nici o sansa?
Buna ziua.As avea o intrebare legata de dezbaterea de mostenire dupa sot.Acesta era actionar unic la o societate comerciala.As vrea sa stiu daca aceasta este bun comun.A fost preluata dupa incheierea casatoriei noastre.Societatea este totusi in pierdere,dar aportul adus la societate este destul de ridicat.Sotul meu nu a avut venituri care sa se ridice la suma aportata la societate.Mentionez ca eram insarcinata,sarcina cu probleme destul de grave,in perioada preluarii firmei.Mostenitori suntem eu,copilul meu si inca doi copii proveniti din doua casatorii anterioare.