avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... societate comerciala cu asociat unic ,dezbatere de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

societate comerciala cu asociat unic ,dezbatere de mostenire

Buna ziua.As avea o intrebare legata de dezbaterea de mostenire dupa sot.Acesta era actionar unic la o societate comerciala.As vrea sa stiu daca aceasta este bun comun.A fost preluata dupa incheierea casatoriei noastre.Societatea este totusi in pierdere,dar aportul adus la societate este destul de ridicat.Sotul meu nu a avut venituri care sa se ridice la suma aportata la societate.Mentionez ca eram insarcinata,sarcina cu probleme destul de grave,in perioada preluarii firmei.Mostenitori suntem eu,copilul meu si inca doi copii proveniti din doua casatorii anterioare.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
sorymar, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorymar , utilizator 16:04, 23 Octombrie 2009
sorymar a scris:
As avea o intrebare legata de dezbaterea de mostenire dupa sot.
Acesta era actionar unic la o societate comerciala.As vrea sa stiu daca aceasta este bun comun.A fost preluata dupa incheierea casatoriei noastre.

Buna seara,
Partile sociale la unui SRL, chiar daca ele in sine nu sunt negociabile, reprezinta titluri de valoare, deci ele se adauga la masa succesorala ca toate celelalte bunuri ale defunctului.
Daca starea de fapt este asa cum o descrieti si nu sunt alte conditii particulare, ele sunt bun comun al sotilor.
Fiind si un SRL cu actionar unic, nu cred ca este nici o problema privind succesiunea.
Cu stima,
buna ziua!
in opinia mea partile sociale sunt bunuri proprii ale defuctului si imi intemeiez aceasta in baza disp. art. 31 lit e din codul familiei" bunurile de uz personal şi cele destinate exercitării profesiunii unuia dintre soţi".
partile sociale sunt bunuri proprii ale sotului dvs .
acestea vor fi incluse in masa succesorala si se vor imparti in cote succesorale succesorilor .
Buna ziua.Nu cred ca inteleg exact din ce cauze sunt considerate bun propriu,dar banii adusi in societate erau banii mei si ai mamei mele,pana la urma ii putem considera si bani comuni,sotul meu neavand nici un venit,absolut nimic.Nu am nici o sansa?
Inca o intrebare,daca se poate,el era totusi actionar si atat,nu exercita propriuzis nici o profesie,nu era nici administrator al acestei societati.Iar eu ,inclusiv anul acesta,am fost plecata din tara,am muncit si aportat acesti bani in societate,asta anterior decesului sotului.Plus ca exista dovezi:extrase bancare,martori...

Alte discuții în legătură

Partaj credit utilizat in infiintarea unei societati BSHannelore BSHannelore In procesul de partaj, fostul sot a inclus in masa partajabila un credit de nevoi personale (credit in care este el titular, fara garantii sau coplatitori) ... (vezi toată discuția)
Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)