avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj credit utilizat in infiintarea unei societati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj credit utilizat in infiintarea unei societati

In procesul de partaj, fostul sot a inclus in masa partajabila un credit de nevoi personale (credit in care este el titular, fara garantii sau coplatitori) care a fost folosit in vederea infiintarii unei societati comerciale. Mentionez fostul sot este actionar/asociat in cota de 50% din societate, iar eu neavand nici o calitate. cealalta jumatate este detinuta de alta persoana. Daca bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiunii unuia dintre soti nu fac obiectul partajului, atunci eu de ce sunt obligata la plata unui credit folosit pentru exercitarea profesiunii sotului? Ce pot face pentru a scoate din masa partajabila acest credit? Singura dovada pe care o am este o balanta din luna martie 2010 in care este evidentiata o parte din suma, ca aport asociat. Ce se intampla cu diferenta de suma? Pot aduce in instanta sotia asociatului, care imi confirma faptul ca acest credit a fost folosit in societate?

Alte discuții în legătură

Societate comerciala cu asociat unic ,dezbatere de mostenire sorymar sorymar Buna ziua.As avea o intrebare legata de dezbaterea de mostenire dupa sot.Acesta era actionar unic la o societate comerciala.As vrea sa stiu daca aceasta este ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort betty_dumy betty_dumy Sotul meu a luat un credit pentru nevoie personale. Nu si-a facut asigurare de viata, drept pentru care banca m-a pus si pe mine sa semnez. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)