avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... societate comerciala cu asociat unic ,dezbatere de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

societate comerciala cu asociat unic ,dezbatere de mostenire

Buna ziua.As avea o intrebare legata de dezbaterea de mostenire dupa sot.Acesta era actionar unic la o societate comerciala.As vrea sa stiu daca aceasta este bun comun.A fost preluata dupa incheierea casatoriei noastre.Societatea este totusi in pierdere,dar aportul adus la societate este destul de ridicat.Sotul meu nu a avut venituri care sa se ridice la suma aportata la societate.Mentionez ca eram insarcinata,sarcina cu probleme destul de grave,in perioada preluarii firmei.Mostenitori suntem eu,copilul meu si inca doi copii proveniti din doua casatorii anterioare.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
sorymar, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorymar , utilizator 16:04, 23 Octombrie 2009
ioana_cristea a scris:
in opinia mea partile sociale sunt bunuri proprii ale defuctului si imi intemeiez aceasta in baza disp. art. 31 lit e din codul familiei" bunurile de uz personal şi cele destinate exercitării profesiunii unuia dintre soţi".

Buna ziua,
Stimata Dna. Av. @ioana_cristea
Partile sociale sunt "Titluri de valoare Ne-negociabile", fiind expresia unei participatii personale la capitalul social al SC -SRL si in consecinta, la profitul/pierderea acelei SC.
Nu sunt nici bunuri de uz personal si nici bunuri destinate exercitarii profesiunii.
In privinta cuantumului aportului fiecaruia dintre soti la constituirea sumei totale "investite" in SC, asta este alta discutie, utilizatorul cunoscand probabil mai bine amanuntele.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Totusi , daca ati participat cu sume de bani la achizitia de bunuri care constituie patrimoniul societatii , aveti un drept asupra acestora.
Va multumesc pentru raspunsurile date.As mai avea totusi o intrebare:
Cu toate ca nu s-au implinit inca 6 luni de la data decesului, sapamana viitoare voi merge la notariat pentru a declara acceptarea mostenirii sub beneficiul de inventar(fortata fiind si de un ante-contract de vanzare cumparare a unui teren incheiat de mine si defunctul meu sot ,care nu se poate finaliza decat prin succesiune).Nu cred ca mamele copiilor vor accepta succesiunea integrala:acest teren si societatea,presupun ca ele se asteapta la mult mai mult si,chiar la lichiditati.Exista vreo sansa sa se separe aceasta procedura in doua?As vrea sa precizez ca accordul pentru finalizarea vanzarii terenului l-au dat,in urma unei notificari.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
sorymar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit utilizat in infiintarea unei societati BSHannelore BSHannelore In procesul de partaj, fostul sot a inclus in masa partajabila un credit de nevoi personale (credit in care este el titular, fara garantii sau coplatitori) ... (vezi toată discuția)
Divort+firma cammelia cammelia Buna ziua, as vrea sa stiu daca in cazul unui divort la partaj se ia in calcul firma ( cu tot ce implica o firma: bunuri mobile si imobile, profit, etc), mai ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)