avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate andruionut

Activitate andruionut

Răspuns la discuția copil batut la scoala
Bună ziua !
Am facut asa cum am fost sfătuit in mesajele de mai sus, am intrat in posesia unui certificat medico-legal in care fiul meu a beneficiat de 6 zile ingrijiri medicale apoi am facut o plingere la politie.
Lucratorul de politie care s-a ocupat de caz mi-a spus atunci cind am depus plingerea ca acest caz va merge la procuratura. Astazi m-a contactat, nu a mai pomenit nimic de procuratura ci doar de o amenda de 200-300 lei pe care o vor primi parintii copilului problema.
Din cite stiu fapta este prevazuta in codul penal si se pedepseste cu amenda penala sau inchisoare 3 luni-2 ani(bine in cazul de fata infractorul este minor dar cu raspundere penala pt ca a implinit 14 ani), as vrea daca se poate să mă lamuriti in legatura cu amenad aplicata de politie, mi se pare mica, 200 lei am cheltuit eu pe drumuri sa obtin certificatul medico-legal daca merg mai departe in instanta poate primi o amenda mai mare?
Multumesc anticipat pentru răspunsuri !
Răspuns la discuția copil batut la scoala
multumesc , asa voi face.
Răspuns la discuția copil batut la scoala
multumesc !
se poate sa-mi spuneti si ce sanctiuni ar putea aplica politia in acest caz?
Nu stiu daca am deschis subiectul unde trebuie dar am nevoie de un sfat.
Astazi fiul meu de 13 ani a fost batut la scoala de un elev mai mare, a venit acasa cu buza superioara si nasul umflate si singerind. Binenteles ca am fugit repede la scoala, directorul aflase de incident dar autorul a fugit de la scoala. Am aflat ca cel care a dat cu pumnul este un copil problema, a avut deja probleme cu politia, a ajuns la aceasta scoala mutat disciplinar, are deja nota scazuta la purtare, totusi nu as vrea sa scape nepedipsit, ce pot face ?
multumesc frumos pentru raspunsuri !
voiam sa stiu daca refuzul administratorului de a incasa restantele este legal, am vrut sa platesc restantele, nu si penalitatile...exista un cadru legal care sa permita administratorului sa refuze incasarea restantelor daca nu sunt platite si penalizarile?
eu cred ca face un abuz refuzind sa incaseze restantele....pentru penalitati se poate adresa instantei.
nu vreau sa platesc penalitati pentru ca nimeni nu plateste asa ceva, locuiesc de multi ani in acest apartament, am mai avut restante, am achitat acele restante fara penalitati, am avut vecini cu sume mult mai mari care au achitat tot fara penalitati, mentionez ca aceasta indirjire a administratorului vine in urma unor discutii in contradictoriu mai aprinse purtate cu citeva luni in urma.

Doamna Elga,
spuneti ca poate face distribuirea sumelor dar as vrea sa stiu daca legea îi permite acest lucru
am la asociatie o restanta in valoare de 621,65 lei aferenta intervalului mai-septembrie,astazi administratorul asociatiei a refuzat sa incaseze aceasta suma spunand ca nu o va incasa pina nu platesc penalizarile in valoare de 130 lei. Are dreptul sa refuze incasarea unei sume de bani? cu ceva timp in urma am avut o discutie in contradictoriu si cred ca procedeaza intentionat pt a se razbuna si a determina cresterea sumei la penalitati.