avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... refuzul administratorului de a incasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

refuzul administratorului de a incasa

am la asociatie o restanta in valoare de 621,65 lei aferenta intervalului mai-septembrie,astazi administratorul asociatiei a refuzat sa incaseze aceasta suma spunand ca nu o va incasa pina nu platesc penalizarile in valoare de 130 lei. Are dreptul sa refuze incasarea unei sume de bani? cu ceva timp in urma am avut o discutie in contradictoriu si cred ca procedeaza intentionat pt a se razbuna si a determina cresterea sumei la penalitati.
Cel mai recent răspuns: andruionut , utilizator 16:26, 21 Octombrie 2009
Nu are nici un drept sa refuza incasarea banilor. Pentru plata penalitatilor se poate instantei de judecata.
Nu are dreptul sa nu incaseze, adica trebuie sa incaseze, dar el poate foarte bine sa-si faca singur distribuirea sumelor pe care le datorati, in sensul de a va lua intai penalizarile si restul din suma pana la 621 lei, reprezentand o parte din restante...si ati ramane restant cu ultima suma de 130 lei, reprezentand ultima parte din restante, care evident in viitor, neplatita, se va penaliza.
........................
Dar de ce nu vreti sa platiti penalizarile?
Pentru a dovedi reaua credinta ,expediati suma de plata prin mandat de plata cu confirmare de primiremla rubrica observati mentionati ca suma reprtzeinta c/v cota intretinere luna X.Aceasta procedura ,intr-o eventuala actionare in instanta,va dovedeste interesul pentru achitarea obligatiilor aferente si reaua credinta din partea casierului AP
nu vreau sa platesc penalitati pentru ca nimeni nu plateste asa ceva, locuiesc de multi ani in acest apartament, am mai avut restante, am achitat acele restante fara penalitati, am avut vecini cu sume mult mai mari care au achitat tot fara penalitati, mentionez ca aceasta indirjire a administratorului vine in urma unor discutii in contradictoriu mai aprinse purtate cu citeva luni in urma.

Doamna Elga,
spuneti ca poate face distribuirea sumelor dar as vrea sa stiu daca legea îi permite acest lucru
Legea permite...si permite sa ia si penalizari. Ca nu le-a luat ...asta e vina lui...si dovedeste ce mult se implica si stie sa gospodareasca banii locatarilor.
Nu stiu care este situatia la Dv. acolo, dar pare a fi una de buimaceala, in care se mai trezeste din cand in cand, dupa care iar se buimaceste. Probabil ca daca va impacati cu el...o sa mai stati jumate de an sa nu platiti si n-o sa va ia penalizari.

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere ContSters361354 ContSters361354 Buna ziua, De mai mult timp sunt restantier la intretinere si s-au adaugat si penalitati.Pana in urma cu o luna aveam o datorie de ~4200 ron din care ~1300 ... (vezi toată discuția)
Criteriul penalitatilor se aplica si la furnizor ? BEN46 BEN46 S-a incasat de la un restantier o suma mare de bani , iar in situatia activ -pasiv figuram la furnizor cu aceeasi suma de penalitati ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)