avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... copil batut la scoala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

copil batut la scoala

Nu stiu daca am deschis subiectul unde trebuie dar am nevoie de un sfat.
Astazi fiul meu de 13 ani a fost batut la scoala de un elev mai mare, a venit acasa cu buza superioara si nasul umflate si singerind. Binenteles ca am fugit repede la scoala, directorul aflase de incident dar autorul a fugit de la scoala. Am aflat ca cel care a dat cu pumnul este un copil problema, a avut deja probleme cu politia, a ajuns la aceasta scoala mutat disciplinar, are deja nota scazuta la purtare, totusi nu as vrea sa scape nepedipsit, ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:06, 24 Februarie 2010
Buna ziua !
Depuneti o plangere penala la sectia de politie competenta, in care pe langa prezentarea datelor personale si datelor de identificare ale faptuitorului, prezentati faptele si mijloacele de proba( in acest sens este bine sa scoateti un certificat medico- legal si sa aveti si martori.
Cu stima !
multumesc !
se poate sa-mi spuneti si ce sanctiuni ar putea aplica politia in acest caz?
Mergeti cu copilul la Serviciul de Medicina lLegala pentru a se pronunta cu privire la eventualele leziuni suferite.
Formulati la politia competenta teritorial plangere pentru lovire si alte violente impotriva copilului care v-a agresat baiatul.
In functie de numarul de zile care se vor acorda ca ingrijiri medicale copilului dvs.se va stabili incadrarea juridica a faptei.
Plangerea trebuie sa o dovediti cu acte si cu martori sau cu orice alte mijloace probatorii prevazute de lege.
multumesc , asa voi face.
Bună ziua !
Am facut asa cum am fost sfătuit in mesajele de mai sus, am intrat in posesia unui certificat medico-legal in care fiul meu a beneficiat de 6 zile ingrijiri medicale apoi am facut o plingere la politie.
Lucratorul de politie care s-a ocupat de caz mi-a spus atunci cind am depus plingerea ca acest caz va merge la procuratura. Astazi m-a contactat, nu a mai pomenit nimic de procuratura ci doar de o amenda de 200-300 lei pe care o vor primi parintii copilului problema.
Din cite stiu fapta este prevazuta in codul penal si se pedepseste cu amenda penala sau inchisoare 3 luni-2 ani(bine in cazul de fata infractorul este minor dar cu raspundere penala pt ca a implinit 14 ani), as vrea daca se poate să mă lamuriti in legatura cu amenad aplicata de politie, mi se pare mica, 200 lei am cheltuit eu pe drumuri sa obtin certificatul medico-legal daca merg mai departe in instanta poate primi o amenda mai mare?
Multumesc anticipat pentru răspunsuri !

Alte discuții în legătură

Pot introduce actiunea penala direct la procuratura,fara sa astept rezultatul anchetei politiei? lkjh lkjh am fost lovit de x,am certificat medico legal pentru 12 ... 14 zile de ingrijiri medicale ,am facut plingere la politie,pot sa introduc actiunea la procuratura ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala 2 midengeo@yahoo.com midengeo@yahoo.com am mai pus in discutie acest subiect dar poate nu m-am facut prea inteleasa .pe scurt; eu impreuna cu fratele meu am avut o confruntare cu tatal nostru daca ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a da imagini ValentinConti ValentinConti Va salut! Fiul meu a fost batut de un vecin. Erau mai multi in fata blocului si probabil faceau galagie. Al meu fiind mai mic a fost prins si batut. La scara ... (vezi toată discuția)