avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot introduce actiunea penala direct la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot introduce actiunea penala direct la procuratura,fara sa astept rezultatul anchetei politiei?

am fost lovit de x,am certificat medico legal pentru 12 ... 14 zile de ingrijiri medicale ,am facut plingere la politie,pot sa introduc actiunea la procuratura inainte de finalizarea anchetei politiei?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 09:13, 8 Februarie 2011
puteti. Insa tot politia va cerceta...
Nu are rost. In cazul infractiunii de loviri si alte violente, cercetarea penala se desfasoara de organele de cercetare penala din cadrul politiei. Chiar daca depuneti plangerea la Parchet, tot politia va face cercetarile, sub supravegherea procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu daca pot depune plingere si la procuratura? lkjh lkjh am fost lovit .am certificat medico legal de 12... 14 zile ingrijiri medicale,doresc sa stiu daca pot face plingere sau sa deschid proces penal,deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Plingerea penala, unde si cum Costica33 Costica33 Din pacate, am de facut o plingere penala. Se poate depune la procuratura sau la politie? Nu prea inteleg eu diferenta. La politie se tergiverseaza si am ... (vezi toată discuția)