avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obligatia de a da imagini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obligatia de a da imagini

Va salut!
Fiul meu a fost batut de un vecin. Erau mai multi in fata blocului si probabil faceau galagie. Al meu fiind mai mic a fost prins si batut. La scara de alaturi este camera de supraveghere. Am cerut sa vad imaginile si sa-mi dea o copie sa o duc la politie. Mi-au spus ca fara acceptul politiei nu primesc nimic. Aici incep problemele. In scara vecina locuieste sectoristul nostru si care este... cumnat cu cel ce mi-a batut fiul! #-o Va dati seama ca il protejeaza si nu voi primi niciodata acele imagini. Copilul nu are vinatai sau alte semne ca sa il pot duce la medic pentru dovada. Ce pot sa fac? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ValentinConti2 , utilizator 16:12, 21 Octombrie 2016
Buna ziua,

In lipsa unui certificat medico-legal (document medical care atesta ca persoana agresata a suferit anumite vatamari in urma carora sunt necesare ingrijiri medicale), puteti depune plangere penala pentru faptul ca fiul dvs. a fost agresat si eventual amenintat.

In situatia in care cumnatul celui care a savarsit agresiunea lucreaza la sectia de politie care ar avea competenta efectuarii actelor de cercetare penale, este posibil ca intreaga poveste sa nu se solutioneze tocmai cum va asteptati.

Si chiar fara influenta nimanui, astfel de situatii nu sunt cercetate temeinic tocmai datorita frecventei intamplarii acestor fapte si lipsei de documente medicale care sa ateste vreo vatamare.

Totusi, puteti depune plangerea direct la parchetul de pe langa judecatoria unde s-a petrecut fapta pentru a va asigura ca cercetarile penale sunt macar demarate.
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2016
ALEXANDRA VASILE, Avocat
Depuneti plangere penala, scoateti CML si invederati politiei ca in zona respectiva exista o camera care a capatat tot incidentul. O sa faca ei toate demersurile pentru a obtine inregistrarea respectiva care constituie mijloc de proba.
alexandravasile a scris:

Totusi, puteti depune plangerea direct la parchetul de pe langa judecatoria unde s-a petrecut fapta pentru a va asigura ca cercetarile penale sunt macar demarate.

Sarut mina, doamna.
Mi se pare ca asta ar fi cea mai buna si cea mai sigura varianta. Va multumesc mult, pentru ca eu nu stiam acest lucru.
Toate cele bune!
Sarut miinile doamna.
(Am uitat parola si mi-am facut alt cont)
Am depus plingere la Parchet, asa cum m-ati invatat. Am si primit raspunsul in care ei spun asa:
"Cererea nu indeplineste conditiile pentru a putea fi calificata ca plingere... elemente care lipsesc din continut fiind indicarea mijloacelor de proba daca acestea sint cunoscute."
Eu le-am mentionat ca probele se gasesc pe camera, dindu-le chiar si data si ora exacta.
In continuare (si in contradictie cu afirmatia de mai sus), spun:
Mentionam ca nu avem competenta de a va acorda sprijinul in obtinerea unor copii ale imaginilor inregistrate de camerele de supraveghere..."

Pai daca nici Parchetul nu ma poate ajuta, cine ma mai poate ajuta in tara asta?!!
E posibil ca increngaturile coruptiei sa fi ajuns pina la Parchet? Nu stiu ce rude/prieteni mai au vecinul si cumnatul sau politistul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamarea corporala(sotia) fara martori de sot+sotie(vecini) in scara bloc comuna vandor stefan vandor stefan ONORAT(A) D-N(A) AVOCAT Sunt sotul(pensionar de boala) a carei sotie(fara ocupatie) a fost vatamata corporal de o familie din aceeasi scara a blocului in ... (vezi toată discuția)
Plângere pentru agresiune și amenințări Florina floarea11 Florina floarea11 Un fost iubit din trecut mā agreseazā chiar in mijlocul strāzi a tras de mine mā urmārește mereu . il amenițā pe iubitu meu actual ne iese in fata ... (vezi toată discuția)
Batut intr-un loc public. dinodan dinodan Salutare tuturor, sunt nou pe aici si sunt intr-o situatie dificila. Am fost agresat intr-un loc public de mai multe persoane care au dosare penale si ... (vezi toată discuția)