avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala 2
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala 2

am mai pus in discutie acest subiect dar poate nu m-am facut prea inteleasa .pe scurt; eu impreuna cu fratele meu am avut o confruntare cu tatal nostru daca putem sa il numim asa' din care am iesit in afara de injuraturile de rigoare si cu 2 certificate medico legale din care fratele meu are intre 7 si 8 zile si eu 3 si 4 zile am uitat sa precizez fratele lovit la cap si mina si eu initial cind bita a ajuns in dreptul capului am barat cu mina .insa la politie cind am ajuns cei care se ocupau de caz ne au oferit alternativa ca;numai fratele meu sa depuna plingere penala ptr ca are mai multe zile la certificat si ptr ca nu avem martori eu sa vin ca martor dar si ca parte vatamata in proces dar fara plingere penala impotriva tatalui meu ptr ca e mai bine asa .acum eu ce va rog sa ma sfatuiti ca eu nu inteleg dca eu nu depun plingere penala impotriva lui cum vin eu ca parte vatamata ?nu vin numai ca martor ?si in acest caz eu nu pot cere nimic ba din contra raman si cu bataia si el scapa asa cum a scapat mereu fiind si infractor de meserie iar noi in viata noastra nu am ajuns la politie decit acum cu el ,ce ne sfatuiti va multumim credeti ca politia vrea sa ne ajute ?sau sa scape de inca un dosar si cum ne dezavantajeaza
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
midengeo@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: midengeo@yahoo.com , utilizator 22:50, 28 Iulie 2010
Daca nu depuneti plangerea veti avea calitatea doar de martor.
Daca depuneti plangere veti avea calitatea de parte- vatamata.
Cum plangerea formulata trebuie dovedita nu doar cu certicatul medico-legal care face dovada leziunilor suferite si a nr. de ingrijiri medicale ci si cu martori, varianta propusa de organele de urmarire penala vine in sprijinul dvs.
Daca totusi aveti martori pe care sa-i propuneti in sustinerea plangerii formulati si dvs. plangere daca ma sunteti in termenul de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.
Infractiunea savarsita de tatal dvs.este cea prev de art.180 al.2 indice 2 c.pen.-pedeapsa cuprinsa intre 1-2 ani sau amenda- lovirea sau alte violente savarsite asupra membrilor familiei.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc mult tatal nostru nu mai locuieste de 20 de ani cu noi dar de cite ori am avut intilniri de genul acesta nu am facut nimic dar a ajuns prea departe si de data aceasta viata noastra a fost pusa in mare pericol asa ca trebuie sa inceteze
iar in legatura cu martorii nu avem am fost singuri si vrem sa fim corecti .in afara de politie mai putem sa facem plingeri si la alte institutii ?
sau este suficient pentru ca sincer nu as vrea sa scape doar cu o amenda penala ptr ca asta chiar iar da si mai mare curaj sa ne mai faca ceva

Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
midengeo@yahoo.com, utilizator
Altor institutii nu va puteti adresa pentru ca in urma cercetarilor facute de organele de cercetare penala doar parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond are competenta materiala sa se pronunte asupra trimiterii in judecata a tatalui dvs.
va multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interpreta aceasta situatie? ContSters75393 ContSters75393 In urma cu un an un frate de al meu a avut o altercatie cu o persoana sa-i spunem X.In urma acestei altercatii fratele meu a beneficiat 3-4 zile iar persoana X ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala, am retras plangerea.. cunostinta cunostinta Buna Ziua! Va rog frumos sa imi spuneti cum sa procedeze prietena mea. A fost lovita cu masina in fata supermark-etului, (anul trecut) a stat in spital 1,5 ... (vezi toată discuția)