avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot depune plangere pentru.....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot depune plangere pentru.....

Buna Ziua! Pot depune plangere impotriva tatalui din motiv ca o bate pe mama mea ?
am doar 14 ani :"> si nu suport batai chiar daca nu sunt grave.....adica el o ia la palme dar acum vad ca incepe sa fie din ce in ce mai grav....tot vorbeste noaptea ca o omoara si se omoara si el dupa aceea

Ajutati-ma Va Rog!
Cel mai recent răspuns: mather , utilizator 07:04, 26 Februarie 2009
Aveti posibilitatea sa va adresati organelor de cercetare penala (politie sau procuror) privind savarsirea de catre tatal dumneavoastra a infractiunii prevazute de art 180 cod penal:
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
Multumesc Mult! cu prima ocazie am sa ma duc chiar daca e tatal meu.....:">:((
ai discutat cu tatal tau despre acest lucru?:">
inca o intrebare : daca tatal meu ameninta ca o omoara pe mama si apoi se omoara el eu pot sa ma duc la politie si sa depun plangere impotriva lui si sa-l inchida macar 4-5 luni ? :((
paun stefan a scris:

inca o intrebare : daca tatal meu ameninta ca o omoara pe mama si apoi se omoara el eu pot sa ma duc la politie si sa depun plangere impotriva lui si sa-l inchida macar 4-5 luni ? :((


In cazul amenintarii doar persoana amenintata poate depune plangere, fiind o infractiune la care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Agresiune la locul de munca sorintudorel sorintudorel am fost batut la locul de munca de catre administratorul firmei, caror organe ma adresez pentru a rezolva situatia? (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru ca mi-am lovit mama ContSters309576 ContSters309576 In urma unor conflicte si a unor amenintari, i-am tras o palma mamei mele si aceasta a facut plangere la politie. A zis ca o sa-si faca certificat medico-legal ... (vezi toată discuția)