In urma unor conflicte si a unor amenintari, i-am tras o palma mamei mele si aceasta a facut plangere la politie. A zis ca o sa-si faca certificat medico-legal caci are niste zgarieturi pe fata pe care i le-am facut pentru a ma APARA atunci cand s-a napustit asupra mea sa-mi dea cu o scandura in cap! Politia n-a inteles care a fost de fapt agresorul si m-am trezit cu un dosar penal. Ce poate sa-mi faca? Ma poate da in judecata, pot primi amenda? Mentionez ca nu stie unde locuiesc momentan deci nu stiu cum o sa fiu instiintata in caz ca se intampla ceva. Va rog dati-mi un raspuns. Multumesc!
Daca a facut plangere penala la politie ,acestia pot inainta dosarul la instanta de judecata,iar judecatorul poate da una din pedepsele de mai jos.
ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
Se poate judeca si in lipsa iar pentru efectuarea pedepsei organele abilitate au solutii sa gaseasca persoana pedepsita.
Nu se poate pe cale amiabila pentru ca e o persoana foarte bolnava si nu intelege de consensuri sau de vorba buna. Daca i-as cere iertare, i-as da apa la moara sa imi faca si mai mult rau. Cat e amenda in cazul asta? E posibil sa scap de amenda, fara sa ma impac cu ea?
Invinuit
ambros ionut
Am batut si eu pe cineva si mi a venit acasa citatie sa ma prezint pe data de 06 01 2011 la politie. Baiatul zice ca are 7-8 zile de ingrijiri medicale ce pot ... (vezi toată discuția)