avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate maryglesnea

Activitate maryglesnea

Bună ziua ! Am o problemă. Lucrez la o uzina unde pana în anul 2001 am avut grupa I de munca. Activitatea desfăşurată în cadrul unităţii,(sectia muniţie) se regăseşte în prezent în “lista cuprinzând locurile de muncă încadrate în condiţii speciale” dar muncitorii nu beneficiază de acest drept. Motivul pentru care angajaţii nu sunt încadraţi în grupa specială de muncă îl constituie refuzul Casei Naţionale de Pensii de a mai primi dosarul ( conform HG nr. 1025/2003) înaintat cu întârziere de angajator. Întârzierea s-a datorat faptului că rezultatul expertizei tehnice şi medicale nu au putut fi efectuate din cauza lipsei de lucru în acea perioadă la parametrii ceruţi, dar imediat ce au avut comenzi s-a trecut la efectuarea expertizei tehnice a locurilor de muncă, dar a fost depăşit termenul de depunere a documentaţiei. În prezent salariaţii de la această unitate lucrează din plin, la parametrii maximi, expunându-se la riscurile prevăzute în legislaţia ce le dă dreptul să fie cuprinşi pe lista celor ce beneficiază de condiţii speciale de muncă dar nu au parte de acest lucru! Ce s-ar putea face pentru ca şi aceşti muncitorii să fie încadraţi în grupa specială de muncă?
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspunsurile promte si concise, ne sunt de mare ajutor, acum stim de unde sa incepem fara a mai bajbai. Va doresc sanatate, succes in tot ceea ce va propuneti sa realizati si pentru ca se apropie ziua femeii va urez un sincer: La multi ani!
cu stima,
Mari Toma
Buna seara!
Bunurile ramase sunt comune.Adica a parintilor mei. Sper sa nu fie cazul de neintelegeri. Vrem doar sa stim ce acte avem de facut. Succesiunea se face de catre sotul ramas? Copii au vreun rol ?
Buna ziua!
Am nevoie de informatii cu privire la primii pasi ce trebuie efectuati la deschiderea unei succesiuni.
Mama mea a murit iar tatal meu vrea sa fie in regula cu actele deoarece a auzit ca pana la 6 luni trebuie sa deschida procedura de succesiune.(de fapt nici nu stim ce anume trebuie sa faca succesiune sau mostenire) Singurii lor copii sunt eu si fratele meu. Va rog daca ma puteti indruma ce are de facut tatal meu si ce acte are nevoie?
Va multumesc!
Cu stima, Mari Toma
Buna seara!
Multumesc pentru raspunsuri.
Am sa incerc cu noua legalizare a sentintei la tribunal, sper sa nu dureze mult. Sunt bucuroasa ca mai pot avea o sansa de rezolvare. Va multumim din suflet pentru informatii si eu si fetita mea. Sanatate multa va dorim!
Buna ziua!
Va rog sa binevoiti sa ma ajutati cu informatii referitoare la iesirea din tara pentru un minor. Am o fetita de 15 ani si am divortat de tatal ei de cand avea 3 luni, imi este incredintata prin sentinta judecatoreasca spre crestere si educare(aceasta hotarare este definitiva si executorie , iar eu m-am recasatorit. Fetita mea vrea sa mearga cu scoala insotita de un profesor intr-o excursie la Paris . De la scoala mi s-a spus ca are nevoie de declaratia ambilor parinti pentru a fi de acord cu aceasta iesire. Tatal fetitei mele locuieste in Spania si este genul de om care atunci cand a venit in tara nici macar nu a fost curios sa- si vada copilul , iar acum a devenit foarte important ptr. ca avem nevoie de declaratia lui la vama , iar el ca un tata iubitor ce este are nevoie de termen de gandire ca sa isi de-a aceptul pentru aceasta excursie (acesta a fost raspunsul sau). La scoala trebuie sa dau raspunsul cat pot de repede pentru ca locurile in excursie sunt limitate, asa ca am inceput sa ma documentez de pe net si am aflat ca actele necesare la vama pentru minor sunt doar declaratia mea si sentinta de divort daca hotararea este definitiva si irevocabila , dar ghinion in sentinta mea scrie ca este hotarare definitiva si executorie. Nu stiu ce importanta are in cazul nostru diferenta dintre cele doua cuvinte irevocabil/ executoriu. Nu inteleg de ce scrie executoriu in sentinta mea si nu irevocabil? Cum sa interpretez , daca hotararea nu este irevocabila inseamna ca sentinta se mai poate ataca??Dar sa revin la problema mea de baza:
De ce acte are nevoie fetita mea minora la iesirea din tara (in Europa) isotita de o persoana majora? Dar in cazul in care este insotita de mama?
Cu respect, Mari.