avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupa specialã de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupa specialã de muncã

Bună ziua ! Am o problemă. Lucrez la o uzina unde pana în anul 2001 am avut grupa I de munca. Activitatea desfăşurată în cadrul unităţii,(sectia muniţie) se regăseşte în prezent în “lista cuprinzând locurile de muncă încadrate în condiţii speciale” dar muncitorii nu beneficiază de acest drept. Motivul pentru care angajaţii nu sunt încadraţi în grupa specială de muncă îl constituie refuzul Casei Naţionale de Pensii de a mai primi dosarul ( conform HG nr. 1025/2003) înaintat cu întârziere de angajator. Întârzierea s-a datorat faptului că rezultatul expertizei tehnice şi medicale nu au putut fi efectuate din cauza lipsei de lucru în acea perioadă la parametrii ceruţi, dar imediat ce au avut comenzi s-a trecut la efectuarea expertizei tehnice a locurilor de muncă, dar a fost depăşit termenul de depunere a documentaţiei. În prezent salariaţii de la această unitate lucrează din plin, la parametrii maximi, expunându-se la riscurile prevăzute în legislaţia ce le dă dreptul să fie cuprinşi pe lista celor ce beneficiază de condiţii speciale de muncă dar nu au parte de acest lucru! Ce s-ar putea face pentru ca şi aceşti muncitorii să fie încadraţi în grupa specială de muncă?

Alte discuții în legătură

Cerere privind acordarea pensiei respinsa, reducerea varstei de pensionare porojanaurel porojanaurel Buna ziua, Ma numesc .P.A., nascut in 10.1956, va rog să mă sfătuiti daca mai are sens sau nu să depun contestaţie la următoarea decizie de ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca, hg 1025/2003 si legea 226/2006 Boanca20 Boanca20 Am lucrat la U.C.M Resita sectia Turnatorie pana in anul 2009 cand am iesit la pensie. Pana la aparitia legii 19/2000 am fost in grupa I de munca. Pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as dori sa stiu daca fostii membri cap care au lucrat ... yby yby Buna ziua.As dori sa stiu daca fostii membri CAP care au lucrat in sectorul zootehnic beneficiaza de grupa a II de munca si care este temeiul legal.Multumesc. (vezi toată discuția)