avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua.As dori sa stiu daca fostii membri CAP care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua.As dori sa stiu daca fostii membri CAP care au lucrat ...

Buna ziua.As dori sa stiu daca fostii membri CAP care au lucrat in sectorul zootehnic beneficiaza de grupa a II de munca si care este temeiul legal.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 2 Decembrie 2023
Pot beneficia de grupa de munca numai daca firma a intocmit documentatia ceruta de HG nr. 261/ 2001 cu modificrile si completarile ulterioare (facute anual, ultima HG nr. 1014/ 2015), a primit avizul ITM/ Inspectia muncii pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca si a nominalizat, anual, personalul pe locurile de munca avizate.
Conform art. 7 din Decretul Lege 43/1990, pentru stimularea și stabilizarea forței de muncă în sectorul zootehnic, cooperatorii și ceilalți muncitori din unitățile agricole cooperatiste care lucrează în acest sector vor fi angajați cu contracte de muncă pe durată nedeterminată de către unitățile în care își desfășoară activitatea, în baza atestatului de muncitor calificat în acest profil.

Potrivit art. 3 din Ordinul nr. 50/1990, „beneficiază de încadrarea în grupele I și II de muncă, potrivit celor menționate, fără limitarea numărului, personalul care este în activitate: muncitori, ingineri, subingineri, maiștri, tehnicieni, personal de întreținere și reparații, controlori tehnici de calitate, precum și alte categorii de personal care lucrează efectiv la locurile de muncă și activitățile prevăzute în anexele nr. 1 și 2.

Pentru a adeveri funcția pe care ati ocupat-o și faptul că a fost încadrată în grupa a II-a de muncă (în baza Ordinului nr. 50/1990, anexa 2A, pct. +179, care prevede că sunt încadrați în „grupa a II-a de muncă: "Personalul muncitor și de specialitate din fermele și complexele zootehnice.(...)” ), va trebuie o adeverința eliberată de detinatorii arhiovei celui CAP , care învedereaza faptul că ati lucrat la CAP, că ati beneficiat de grupa a II-a de muncă în perioada prestata, și că, în această perioadă, unitatea a virat CAS-ul în procent de 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ord.50/1990 ,pct.3 anexa 2, pct. 160; 100% Păduraru David Păduraru David Bună tatăl meu a depus un dosar pentru pensionare și i sa spus că un document nu este valabil lucrând ca electrician in grupa a 2 a ORD.50/1990 ,pct.3 ... (vezi toată discuția)
Grupa ii dan sabotnicu dan sabotnicu am lucrat la GRANITUL ca sef CTC -LABORATOR si sef sectie iar casa de pensie nu recunoaste ac.functii la gr.II (vezi toată discuția)
Incadrare in grupa a ii-a de munca lucretiav lucretiav in decizia privind acordarea pensiei pentru limita de varsta am primit urmatoarea motivare: perioadele 01.05.1974-01.04.1977,01.06.1984 - 02.08.1987 nu s-au ... (vezi toată discuția)