La dosarul de pensie se depun documente completate de catre firma - carnetul de munca si/ sau adeverinte emise de firma completate conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
In documente trebuie sa se regasesca baza legala care a stat la acordarea grupei de munca si anume - ordin MMPS/ lege, pozitia/ anexa, dupa caz, avizul ITM/ Inspectia muncii pe documentatii cerute de lege pentru acordare grupa de munca la locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii, document intern al firmei prin care lucratorul a fost nominalizat, anual, ca beneficiar de grupa de munca, in procent de ... %. Documentul de nominalizare se anexeaza la dosarul de pensionare.
Legea nr. 172/ 2016 nominalizeaza la art.158 modificat din Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 documentele cerute si prezentate la CJP pentru perioadele lucrate in grupa de munca.
In decizia de respingere dosar de pensie se motiveaza respingerea de catre CJP.
am depus adeverinta eliberata de SC GRANITUL SA "In perioada 27.03.1980 pina la 4.06.1986 avind functia de Sef lab.,sef. birou,sef sectie a fost incadrat in grupa II de munca in procent de 100 % conf.nominalizarii efectuate prin DECIZIA CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE hr.690018.12.1990 si dosar personal"
Motivatie Casa de pensie "Perioada 1.06.1983-2.06.1986 nu se valorifica in gr IIintrucit prin natura functiei nu se incadreaza in reglementarile ref.la grupele superioare de munca "
Aveti alternativa deschiderii unei actiuni in instanta impotriva casei de pensii in conditiile in care sunteti nominalizat ca beneficiar printr-un document intern al firmei. Puteti solicita instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii.
Exista o perceptie gresita din partea functionarilor caselor de pensii care au impresia ca seful (de laborator, de sectie, de birou, etc.) indiferent de sectorul de activitate are doar munca de birou, nu se deplaseaza in teren si nu este expus la riscuri profesionale.
Incadrarea dvs. in grupa de munca a fost facuta probabil, in baza prevederilor Ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994
-art.3 Beneficiază de încadrarea în grupele I şi II de munca, potrivit celor menţionate, fără limitarea numărului, personalul care este în activitate: muncitori, ingineri, subingineri, maiştri, tehnicieni, personal de întreţinere şi reparaţii, controlori tehnici de calitate, precum şi alte categorii de personal care lucrează efectiv la locurile de munca şi activităţile prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.
Beneficiază, de asemenea, de aceleaşi drepturi personalul muncitor din construcţii-montaj sau din alte activităţi, care realizează lucrări de extinderi, modernizări sau reparaţii ale capacităţilor de producţie şi care îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii cu personalul beneficiarului încadrat în grupele I şi II de munca.
Acerst articol se cupleaza cu poz din anexa 2 unde este incadrata activitatea.