Buna ziua,
Am lucrat ca laborant într-o baza de recepție cereale si am o adeverința eliberata cu grupa a II-a. din 2009 pentru 16 ani lucrati in aceasta incadrare
Când a venit decizia de pensionare, menționează ca nu au luat-o in considerare deloc. Se menționează pe decizie- deoarece meseria de laborant nu se regăsește la anexa 2 poz. 181 ordin 50 din 1990.
Nu găsesc nici acele scrisori ale ministerului agriculturii.
Ati mai întâmpinat asemenea caz?
As dori și părerea dvs.?
Stima
Mentiunea Casei judetene de pensii este corecta. Incadrarea dvs. care ati practicat meseria de laborant, la pozitia respectiva, este gresita.
Ord.nr.50/ 1990 completat cu toate documentele ulterioare la data de 31.08.1994 mentioneaza:
-poz.181 Muncitorii care conditioneaza seminte, manipuleaza in vrac cereale, seminte, produse finite si subproduse de morarit din silozuri, depozite si magazii, scuturaraea sacilor, insacuirea produselor finite (faina, malai, tarate, seminte), manipularea si stivuirea produselor in depozite si in mijloace de transport, acticvitatea morarilor si ciurari.
Dupa cum se observa, nu figureaza meseria de laborant. Solicitati o noua adeverinta de la firma, cu o alta incadrare in prevederile legale (daca exista asa ceva ?!) si decizia de nominalizare a dvs. ca beneficiar de grupa de munca.
nici in scrisorile MMPS 382 din 8.11.2008 si scrisoarea 5527 din 22.05.1991 nu incadreaza functia de laborant
Unde as putea gasi aceste scrisori?
dar acesta functie de laborant nu se incadreaza nici aici ? "Persoanele care au lucrat in agricultura inainte de 1990 beneficiaza in prezent de grupa II de munca potrivit anexei la Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 155/31.03.1998, astfel cum a fost modificata prin Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 392/08.11.2000 de incadrare in grupa II de munca a locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale din agricultura".
Societatea a platit in acea perioada contributii altfel nu imi elibera nimeni adeverinta.