Am citit si pct. 18 din anexa 2 a Ordinului nr. 50/1990 si pct. 181 din Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 382/08.11.2000. Teoretic sunt bune ambele incadrari (se refera la acelasi loc de munca). De ce vi s-a spus ca nu este buna adeverinta din 2003, nu pot sa-mi dau seama. O sa analizez doar ceea ce vi se cere.
1. Vi se solicita adeverinta potrivit anexei la Ordinul nr. 590/2008 pentru aprobarea Procedurii privind modul de intocmire si eliberare a adeverintelor prin care se atesta activitatea desfasurata in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, necesare stabilirii si/sau modificarii drepturilor de pensie in conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000. Este o solicitare legala.
2. Persoanele care au lucrat in agricultura inainte de 1990 beneficiaza
in prezent de grupa II de munca potrivit anexei la Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 155/31.03.1998, astfel cum a fost modificata prin Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 392/08.11.2000 de incadrare in grupa II de munca a locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale din agricultura.
Aceste Scrisori ale Ministerului Muncii completeaza Ordinul nr. 50/1990 si, desi completarile nu sunt publicate in Monitorul Oficial, casele de pensii tin cont de adeverintele in care se mentioneaza Scrisorile MM ca temei legal al activitatii lucrate in grupa II de munca.
NOVICELE_1 a scris:
Am reusit sa fac rost de aceasta scrisoare si scrie in titlu ca are caracter orientativ.
Acum, ma scuzati, dar am si eu aceasta scrisoare si nu scrie nicaieri ca ar avea caracter orientativ.