mihay75 a scris:
tatal meu a lucrat in perioada 29 03 1978 pana la 01 05 1996 la sc agromec roseti calarasi (fost sma roseti inainte de 1990) avand meseria de sudor. in cartea de munca este specificata doar meseria de sudor dar nu este specificificata grupa a 2 de munca avand doar o adeverinta eliberata ,in anul 1996 in schimb in perioada de dupa 1 mai 1996 in cartea de munca este acordata gr.a 2 a de munca in procent de 100% conf.ordinului 50/90 tot ptr.meseria de sudor dar nu specifica articolul din acest ordin .as dori sa intreb inainte de 1990 se acorda catre fostele sectii de mecanizare in agricultura pentru meseria de sudor grupa a 2 a de munca?va multumesc
Va rog sa reveniti cu date in continuarea topicului. Apasati butonul "raspunde", scrieti ceea ce doriti sa scrieti, apoi apasati "publica mesaj".
Nu stiu daca are importanta cum se acordau grupele de munca pentru cei care au lucrat in agricultura inainte de 1990. Ceea ce stiu, insa, este ca aceste persoane beneficiaza
in prezent de grupa II de munca potrivit anexei la Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 155/31.03.1998, astfel cum a fost modificata prin Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 392/08.11.2000 de incadrare in grupa II de munca a locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale din agricultura.
Aceste Scrisori ale Ministerului Muncii completeaza Ordinul nr. 50/1990 si, desi completarile nu sunt publicate in Monitorul Oficial, casele de pensii tin cont de adeverintele in care se mentioneaza Scrisorile MM ca temei legal al activitatii lucrate in grupa II de munca.
Potrivit Scrisorii Ministerului Muncii nr. 382/08.11.2000, beneficiaza de incadrare in grupa II de munca sudorii care:
-au lucrat in sere de tip industrial (anexa 2, poz. 173 din Ordinul nr. 50/1990);
-au lucrat in ferme si complexe zootehnice (anexa 2, poz. 179 din Ordinul nr. 50/1990).