Ati schimbat datele problemei sau mi se pare mie? Ceea ce ati postat mai sus este total diferit de ceea ce ati scris Dvs. aseara. Prin denaturarea adevarului nu aveti cum sa fiti ajutata. Oricum ceea ce a facut acel angajat se incadreaza ca si fapta la inselaciune, dupa parerea mea.
din moment ce a incasat pe acte banii si banii au fost depusi, nu inteleg de ce angajatul a dat declaratie ca datoreaza firmei unde e angajat, 7000 lei. nu e inselaciune fata de clientul B pt ca i-a dat chitanta, nu e delapidare pt ca a depus banii la firma..eu tot nu vad unde e infractiunea..
cu B va rezolva firma.. ori ii returneaza banii ca plata nedatorata, ori se vor compensa cu alte marfuri ( nu stiu cum se procedeaza contabiliceste ).
dupa parerea mea, omul trebuie platit la zi.
banii pe care i-a incasat de la A si B.. i-a depus in firma ?
din ce ziceti dvs, lui A i-a intocmit factura si a incasat c/val acesteia. deci cu A e ok
lui B in schimb, i-a luat bani in plus, bani pe care trebuie sa-i dea lui B inapoi. I-a dat chitanta lui B pt suma primita?
Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnatura privata
Falsificarea unui înscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate în art. 288, daca faptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteaza altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Nu cred ca se aplica la fals in acte
Firma il poate sanctiona, mustra, desface CIM.
Darie Tudor:
1. Aveti dreptate cu art.40 din Codul muncii dar nu se precizeaza ca acesta este valabil in timpul executarii unui CIM. Eu zic ca asta este valabil inainte de incheierea unui CIM, in baza organigramei unitatii.
2. Modificarea CIM (felul muncii) se face in baza art. art.41 din Codul muncii, adica prin acordul partilor.
3. Daca pe parcurs angajatorul modifica organigrama unitatii (si are dreptul sa o faca) si modifica si fisa postului,salariatul are dreptul sa refuze si va putea fi concediat (desfiintarea postului si redefinirea si redenumirea lui).
Parerea mea!:sorry: