avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fals in acte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fals in acte

Buna ziua,
Va rog, daca puteti sa-mi raspundeti si mie. Care ar fi pedeapsa pentru fals in acte in urmatoarea situatie? In cadrul unei societati, un angajat care trebuia sa incaseze doua facturi de la clientii A si B a procedat in modul urmator : a incasat factura de la clientul A, nu i-a emis chitanta, a mers la clientul B si a incasat pe o chitanta si factura clientului A dar si a lui B. Ce masuri poate sa aplice conducerea societatii asupra angajatului?
Cel mai recent răspuns: Adina_G , utilizator 17:22, 27 Iunie 2011
Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnatura privata

Falsificarea unui înscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate în art. 288, daca faptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteaza altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Nu cred ca se aplica la fals in acte

Firma il poate sanctiona, mustra, desface CIM.
Mahetin a scris:

Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnatura privata

Falsificarea unui înscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate în art. 288, daca faptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteaza altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Nu cred ca se aplica la fals in acte

Firma il poate sanctiona, mustra, desface CIM.

Deci firma nu ii poate face altceva? Sa-i deschida proces? Doar cei doi clienti implicati, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri sub semnatura privata ContSters110543 ContSters110543 Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cu un lucru,fals in inscrisuri sub semanatura privata ce inseamna?am fost trimis in judecata pt ca am completat niste ... (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila art5 codul penal czs czs Buna ziua Doresc un raspuns la urmatorea speta: -pentru fapte petrecute in cursul anului 2011,si aflate inca in stadiul de Cercetare Penala se aplica legea ... (vezi toată discuția)