Buna ziua am si eu o problema si sper ca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 luni am ramas insarcinata si din pacate nu beneficiez de asigurare de sanatate. Am mare nevoie de asigurarea de sanatate a viitorului meu sot,dar nu stiu daca legea imi permite acest lucru.Intrebarea mea este pana devenim oficial sot si sotie,ma poate lua in intretinere ca sotie nelegitima sa pot bebeficia de asistenta medicala gratuita.Suntem impreuna de 5 ani iar el este cadru militar,nu stiu daca conteaza acest aspect.Daca se poate,este foarte important sa-mi spuneti si legea care prevede acest lucru,
Va multumesc.
Buna ziua am si eu 2 intrebari.
Sunt o viitoare mamica care din pacate nu a mai lucrat in ultimele 18 luni.Daca platesc retroactiv toate taxele necesare la stat pot beneficia de concediul de crestere a copilului?
Iar a doua intrebare este.
Poate beneficia tatal de concediul de crestere a copilului asta in cazul in care el face parte din ministerul apararii nationale iar cel mic va veni pe lume inainte de oficializarea casatoriei.Noi avem casatoria programata in septembrie iar copilul se va naste la inceputul lunii iunie si nu stim daca vom putea oficializa casatoria inainte de nasterea lui.
Va multumesc anticipat.