avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire cu privirea la concediul de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire cu privirea la concediul de crestere a copilului

Buna ziua am si eu 2 intrebari.
Sunt o viitoare mamica care din pacate nu a mai lucrat in ultimele 18 luni.Daca platesc retroactiv toate taxele necesare la stat pot beneficia de concediul de crestere a copilului?
Iar a doua intrebare este.
Poate beneficia tatal de concediul de crestere a copilului asta in cazul in care el face parte din ministerul apararii nationale iar cel mic va veni pe lume inainte de oficializarea casatoriei.Noi avem casatoria programata in septembrie iar copilul se va naste la inceputul lunii iunie si nu stim daca vom putea oficializa casatoria inainte de nasterea lui.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:46, 22 Octombrie 2009
Vestea rea este ca nu puteti plati din urma. Conditia pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil este sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
Vestea buna este ca tatal copilului va putea beneficia de aceasta indemnizatie daca indeplineste conditia de mai sus. Nu conteaza daca sunteti casatoriti sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Concediul de paternitate crazydaddy crazydaddy In cazul in care mama este plecata in strainatate, iar tatal lucreaza in Romania, acesta are dreptul la cei 2 ani de concediu de paternitate, cu toate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirela_7 mirela_7 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica si cu un copil de 2 ani. Sotul meu lucreaza de 1 an la aceeasi firma cu un salariu minim,in ce conditii beneficiem de ... (vezi toată discuția)