avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Sunt o viitoare mamica si cu un copil de 2 ani.
Sotul meu lucreaza de 1 an la aceeasi firma cu un salariu minim,in ce conditii beneficiem de indemnizatie si daca sotul meu poate lua indemnizatia si concedii pe perioada sarcinii si daca dupa ce voi naste poate sta in concediu fara ca eu sa lucrez.
Mentionez ca nu am beneficiat de indemnizatie la primul copil pentru ca nu am lucrat nici eu si nici sotul meu.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 6 Februarie 2014
1. - Tatal copilului poate beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca a avut venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Nu conteaza ce veti face dvs. in timp ce sotul este in CCC.
- Indemnizatia pentru CCC nu poate fi mai mica de 600 lei lunar.

2. Daca dvs. aveti serviciu si veti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci sotul poate beneficia de CCC dupa terminarea concediului de maternitate al dvs.

3. Daca are cine sa stea acasa cu copilul atunci sotul poate beneficia direct (fara sa intre in CCC) de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
- Acelasi lucru este valabil si pentru dvs. daca indepliniti conditiile.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal dan81 dan81 BUNA SEARA .AM O PENSIE DE HANDICAP GRAD 3 CU 33 LEI PE LUNA .AM SOTIA CARE TREBUIE SA NASCA , .POT BENEFICIA DE CONCEDIU DEMATERNITATE.? AM TOATE ASIGURARILE ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc Camelia-G Camelia-G Buna ziua!Am si eu o intrebare.Am aflat de curand ca sunt insarcinata si nu ma asteptam la acest lucru deoarece m-am angajat de curand si s-ar putea sa nu pot ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie maternala laura_craiova laura_craiova buna ziua. doresc si eu sa aflu care este suma minima pe care trebuie sa o platesc pentru a beneficia de indemnizatie maternala ,tinand cont de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)