buna ziua.
doresc si eu sa aflu care este suma minima pe care trebuie sa o platesc pentru a beneficia de indemnizatie maternala ,tinand cont de faptul ca nu am avut niciodata carte de munca ,singura contributie fiind cele 6 luni de somaj,de dupa facultate,)(dar asta in lunile oct 2011-mai 2012)
1. Nu stiu ce intelegei dvs. prin indemnizatie maternala (nu exista o asemenea expresie).
2. Daca este vorba de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) acesta se acorda daca aveti cel putin o luna lucrata cu contract individual de munca in cele 12 luni premergatoare lunii in care ati nascut.
3. Daca este vorba de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 sau 2 ani beneficiati de acesta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii din activitati independente sau agricole sau eprioade asimilate (studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
4. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de concediu de maternitate sau de CCC.
5. - Tatal copilului poate beneficia el de indemnizatie pentru CCC sau stimulentul de insertie daca indeplineste conditiile aratate mai sus.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii plateste 500 lei lunar pana copilul implineste 2 ani.