@narcisa_salbatica:
Multumesc mult pentru lamuriri.
S-a pus problema si contractului de vanzare-cumparare, insa un notar ne-a spus ca si acesta poate fi atacat in instanta de catre tatal meu (dupa decesul bunicii mele) in cazul in care in contractul de vanzare-cumparare nu apare o tranzactie in bani.
Adica daca ar aparea tranzactie financiara pe contractul de v/c, unde clar s-ar vedea ca eu platesc efectiv pentru imobil, domnul notar mentiona ca doar in cazul acesta, tatal meu ar fi 100 exclus din drepturile de mostenire.
Oare este adevarat ce ne-a spus notarul respectiv? Sau poate era dumnealui prea putin informat .... Eu m-am pus sa citesc Noul Cod Civil, insa nu am cunostinte in domeniu absolut deloc si ma incurc foarte tare in termeni, etc.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Sa inteleg ca nu se poate face nimic in acest sens.
Adica bunica mea nu poate face nici un act prin care sa imi revina mie imobilul dupa decesul ei pentru ca tatal meu poate ataca in instanta actul respectiv si poate intra in drepturi asupra imobilului.
Imi cer scuze daca ma repet, vreau doar sa ma asigur ca am inteles corect.
Am nevoie de o lamurire in privinta urmatoarei situatii:
Bunica mea doreste sa imi faca act de donatie pentru apartamentul ei pentru ca tatal meu sa nu il poata vinde dupa decesul ei, iar apartamentul sa imi revina mie dupa moartea ei. In actul de donatie se vrea introducerea unei clauze in care si ea, dar si tatal meu sa aiba "drept de locuinta" sau ceva de genul asta. Adica doreste sa se asigure ca nimeni nu o va da afara din casa ei pe timpul vietii si ca nici pe tatal meu nu il pot da afara din casa dupa decesul ei. (nu ca s-ar pune problema din partea mea, insa nu putem fi sigure de intentiile tatalui meu)
Bunicul nu mai traieste, tatal meu este singurul ei copil iar eu sunt singura ei nepoata, nu mai am frati.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Exista posibilitatea ca tatal meu sa semneze o declaratie notariala cum ca nu va avea pretentii de mostenire (sau cum se numeste) dupa moartea bunicii mele? Intreb asta deoarece am inteles din alte surse ca tatal meu poate ataca in instanta actul de donatie si ma poate da in judecata, dupa moartea bunicii. Am inteles ca e ceva mentionat in Codul Civil de drepturile copilului.
Daca se face acul de donatie pe numele meu, dupa moartea bunicii ce se intampla? Trebuie sa fac anumite demersuri ca sa trec imobilul pe numele meu? Sau la ce sa ma astept mai precis?
Va multumesc anticipat si imi cer scuze in avans daca nu am explicat situatia foarte clar.
In primul rand va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde la acest mesaj.
Problema ar fi putut fi foarte bine rezolvata asa cum spuneti dvs., insa nu se poate deoarece nu mai am chitanta care mi-au dat-o atunci cand am platit (in 2007) iar declaratia pe propria raspundere ... am scris-o la fata locului deci ...
M-am gandit sa merg sa fac un fel de cerere de a cauta in arhiva (daca exista asa ceva) dar nu cred ca voi rezolva ceva ...
Alta solutie oare mai exista?
In legatura cu cazierul fiscal / certificatul de atestare fiscala ma poate ajuta cineva cu un raspus? Sau macar unde sa caut ca sa aflu singura raspunsul?
Buna ziua, am cautat un subiect asemanator dar nu am gasit.
Am avut un autoturism in posesie in 2005 pe care l-am vandut in acelasi an. Acum doi ani am platit cu intarziere impozitul + penalizari (desi masina nu mai era in posesia mea) si am dat si declaratie pe propria raspundere ca autoturismul nu mai este in posesia mea.
Anul trecut si anul acesta iar mi-a venit de plata impozitul la autoturism. 2 nelamuriri va rog:
1 - apare pe cazierul fiscal sau pe certificatul de atestare fiscala?
2 - cum sa reglez problema? posibil sa nu fi fost operata plata? cui sa ma adresez sa scap de aceasta problema?
As fi deacord chiar sa mai platesc inca odata (daca bataile de cap pentru rezolvarea problemei ar fi prea mari) dar de unde sa am certitudinea ca iar platesc si iar imi apare ca nu am platit?