avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit auto achitat dar care inca apare in ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit auto achitat dar care inca apare in documentele fiscale

Buna ziua, am cautat un subiect asemanator dar nu am gasit.
Am avut un autoturism in posesie in 2005 pe care l-am vandut in acelasi an. Acum doi ani am platit cu intarziere impozitul + penalizari (desi masina nu mai era in posesia mea) si am dat si declaratie pe propria raspundere ca autoturismul nu mai este in posesia mea.
Anul trecut si anul acesta iar mi-a venit de plata impozitul la autoturism. 2 nelamuriri va rog:
1 - apare pe cazierul fiscal sau pe certificatul de atestare fiscala?
2 - cum sa reglez problema? posibil sa nu fi fost operata plata? cui sa ma adresez sa scap de aceasta problema?
As fi deacord chiar sa mai platesc inca odata (daca bataile de cap pentru rezolvarea problemei ar fi prea mari) dar de unde sa am certitudinea ca iar platesc si iar imi apare ca nu am platit?

Ce trebuie sa fac?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:37, 24 Octombrie 2009
Deplasati-va la autoritatea fiscala,la serviciul urmariri.
Sustineti si probati cu document legal achitarea in termen legal a respectivei sume care apare ca si neachitata,ocazie cu care se va opera in baza de date si nu veti fi obligat la plata dubla.
Este problema simpla care se solutioneaza in maxim 1/2 ora
Succes
In primul rand va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde la acest mesaj.
Problema ar fi putut fi foarte bine rezolvata asa cum spuneti dvs., insa nu se poate deoarece nu mai am chitanta care mi-au dat-o atunci cand am platit (in 2007) iar declaratia pe propria raspundere ... am scris-o la fata locului deci ...
M-am gandit sa merg sa fac un fel de cerere de a cauta in arhiva (daca exista asa ceva) dar nu cred ca voi rezolva ceva ...
Alta solutie oare mai exista?
In legatura cu cazierul fiscal / certificatul de atestare fiscala ma poate ajuta cineva cu un raspus? Sau macar unde sa caut ca sa aflu singura raspunsul?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
sookie_gri, utilizator
Chiar acum (din greseala) am gasit contractul de vanzare-cumparate cand am vandut masina.
Ma ajuta cu ceva?
Concret,data la care este incheiat in raport de obligatiile fiscale impuse
ynocentta a scris:

Concret,data la care este incheiat in raport de obligatiile fiscale impuse

Scuze dar nu inteleg exact la ce te referi mai sus ...

Alte discuții în legătură

Impozit masina vanduta caprice caprice Buna ziua, acum cativa ani am vandut o masina unei persoane insa fara a face un contract de vanzare-cumparare in acest sens...acea persoana a vandut masina mai ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism numai cu cartea de identitate a vehiculului goldeneye_2_5 goldeneye_2_5 Buna ziua! Vara asta am vandut o masina la cineva, am avut inredere in el ca vine in septembrie sa transcrie masina pe numele lui. Nu a venit respectivul , nul ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscal alexz0ne alexz0ne Buna ziua, Acum 8 luni de zile am vandut un autoturism catre o alta persoana .Acel autoturism a apartinut altei persoane si eu am efectuat doar revanzarea. ... (vezi toată discuția)