avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate stefan_ratza

Activitate stefan_ratza

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am trecut și eu printr-o situație asemănătoare. Dacă-mi trimiteți o adresă de e-mail, vă pot transmite Sesizarea către Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța. Sesizare pe care o puteți face în nume propriu sau o face Asociația de locatari/proprietari. Înainte de a o transmite la ISC, am reușit să conving proprietara în cauză despre măsurile ce pot fi luate împotriva ei de către ISC, singura instituție care poate face constatarea și sancționarea celor ce se fac vinovați pentru producerea prejudiciilor, concomitent cu obligarea la remedierea cauzei producerii acesstora. Pe pagina verso a sesizării, în prezența celorlalți proprietari afectați și a președintelui Asociației, sub semnătură proprie, s=a angajat ca în termen de o lună să repare toate apartamentele afectate. A depășit termenul de execuție, dar, până la urmă, cu materialele și meseriașul plătit de ea, a remediat prejudiciile, concomitent cu înlăturarea defecțiunii de pe proprietatea ei (nu era pe partea comună a instalației). Amenzile pe care le aplică ISC, în funcție de constatare, sunt prevăzute în L.196/2018, Cap. IX ”Contravenții și sancțiuni”, art. 102, alin. (1), lit. f) cu alin. (2) lit. a) între 500 - 3.000 și art. 102, alin. (1), lit. h) cu alin. (2), lit. d) de la 5.000 lei la 10.000 lei. Art. 102 mai prevede: la (3) Sancțiunile pentru contravențiile prevăzute la alin. (1) se aplică persoanelor fizice sau juridice
vinovate.
(4) Constatarea contravențiilor prevăzute la alin. (1), făcută la sesizarea oricărei persoane interesate sau din oficiu, precum și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare se fac după cum urmează:
a) de către Inspectoratul de Stat în Construcții în cazul faptelor prevăzute la alin. (1) lit. f), g) și h);
Pe lângă sancțiunile de mai susapare și obligația remedierii avariilor.
Pentru vecinul care ”cunoaște legi”, și nu permite accesul în locuință, să citească L.196/2018 de la art. 30 și următoarele până la art. 42 inclusiv. E bine să le citiți și dv. ca să vedeți unde se încadrează.
Aștept adresa de e-mail, întrucât aici nu pot atașa documente.
Cu limbajul ăsta poți cere sfaturi pe Facebook. Aici nu ai ce căuta.
10 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasand la o parte faptul ca investitia/lucrarea s-a executa in spatiul utilizat in comun -pe scara- si cheltuielile se impart la toti locatarii care folosesc spatiul comun, fiind un sistem de protectie pentru toti locatarii. Sau credeti ca, in lipsa acestuia, in cazul unei explozii produse de scurgeri de gaze pe scara, apartamentul dv. va fi protejat de centrala dv. electrica? Este la fel ca in cazul contributiei pentru reparatia acoperisului blocului pentru ca-i ploua-n casa celui de la ultimul etaj, dar pe dv. nu va afecteaza pentru ca stati la parter. Vreti tratament separat? Mutati-va la casa!
Răspuns la discuția Formular 230
Nu avem niciun raspuns?
Discuție Formular 230
Persoanele cu handicap grav sau accentuat, scutite complet de la plata impozitului pe veniturile realizate din pensii, conform art. 60 alin. 1. lit. c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, mai pot dispune de redirecționarea a 2% din impozitul care rămâne la bugetul statului? Dacă da, cum vor completa formularul 230 în acest caz?
Mulțumesc.
Revin, dupa cum am promis. Am inaintat o adresa sefului Politiei rutiere Constanta, pe care, sub semnatura, a confirmat de primirea acesteia pe 22.01.2016. N-am primit raspuns pana astazi, desi termenul de 30 de zile a expirat, in schimb, pe data de 19 februarie, a doua zi dupa expirarea celor 90 de zile de suspendare, m-am prezentat la sediul acestei institutii pentru a-mi ridica permisul. Si l-am ridicat fara nicio problema (deci fara sustinerea testului 13/15).
Sa fie acesta un raspuns "tacit" la adresa inaintata?
Multumesc frumos. Mi-ati dat o idee buna. Trebuia sa fac asta chiar de la inceput, ca sa obtin un raspuns in scris. Acum, pana imi va da raspunsul (cele 30 de zile legale), e posibil sa depaseasca data expirarii suspendarii. Voi reveni cu informatii dupa ce primesc raspunsul.
Oricum, va multumesc inca o data. O seara frumoasa!
Multumesc. Cum il conving pe "Garcea" daca totusi ma obliga?
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati in clarificarea conditiei de a sustine testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie impuse prin art. 219 alin. (1) lit. b) din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002 (a Codului rutier), pentru restituirea permisului de conducere la expirarea termenului de suspendare, fata de prevederile art. 106, alin. (1) lit. a) din Codul rutier.

Desi Serviciul Rutier al IPJ Braila, pe raza caruia am savarsit contraventia, in adresa pe care mi-a transmis-o ma informeaza ca mi-a fost suspendat exercitarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile si ca "Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, NU TREBUIE sa va prezentati la serviciul politiei rutiere unde sunteti inregistrat in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, in conditiile art. 106 din OUG 195/2002 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.", la Serviciul Rutier Constanta se pare ca exista o alta practica, si anume ca, TOTI conducatorii auto carora li s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30, 60 sau 90 de zile sunt obligati sa sustina testul "13 din 15" de verificare a cunostintelor, luand ca baza legala DOAR prevederile art. 219 alin. (1) lit. b) din Regulamentul de aplicare a Codului rutier:

"b) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz, a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;",

fara a le pune in concordanta cu prevederile art. 106, alin. (1) lit. a) din Codul rutier:

"(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;"

Un alt aspect al problemei este ca, pe langa aplicarea fortata a art. 219 din Regulament, urmeaza si aplicarea automata a prevedrilor art. 106 alin. (2) din codul rutier, si anume:

"(2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) , sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie."

In concluzie:
Fata de aceste prevederi legale (cu exceptia situatiei in care conducatorul auto doreste sa obtina permisul inaintea expirarii termenului de suspendare, conform art. 104 din Codul rutier), sunt obligati conducatorii auto carora le-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru dapasirea limitei de viteza, conform art. 102 alin. (3) lit. e) din noul Cod rutier, sa se prezinte la testarea cunostintelor privind legislatia rutiera pentru restituirea permisului la termen sau nu? Risc sa mi se prelungeasca cu inca 30 de zile suspendarea daca nu ma prezint la testare, chiar daca aceasta este mai mult fortata decat legala?

Va multumesc anticipat.

P.S. Am trecut in jumatatea a doua a perioadei de suspendare, mai am 44 de zile, suport sanctiunea prevazuta in lege, nu vreau sa obtin permisul mai devreme, dar nici nu vreau sa fiu supus unui abuz, asa cum se intrezereste a fi situatia la Constanta.

La multi ani, Avocatnet!
Care este actul normativ in care sunt prevazute acele "invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca" ? Unde poate fi gasit sau daca-l are cineva si mi-l poate transmite pe email la stefanrata@yahoo.com
(Nu criteriile de incadrare!)
Multumesc mult.