Buna ziua,
As avea nevoie de cateva clarificari / indrumari din partea voastra.
As vrea sa achizitionez un teren in zona montana pe care exista si padure si ulterior as vrea sa construiesc o cabana pe acest teren.
Daca in zona in care doresc sa construiesc exista padure pentru a taia o parte din arbori am inteles ca trebuie mai intai scoasa suprafata respectiva din fondul forestier si introdusa in intravilan in vederea obtinerii autorizatiei de constructie.
Totusi nu imi sunt clari pasii pe care trebuie sa ii urmez si nici costurile.
Daca exista cineva care s-a confruntat cu asa ceva pana acum l-as ruga sa ma ajute cu informatii privind pasii ce trebuie urmati!
Ieri in jurul pranzului am fost oprit de catre un agent de circulatie pe cand plecam dintr-o benzinarie, desi filtrul politiei se afla la mai mult de 30 m de iesire.
Respectivul agent s-a deplasat special de la punctul in care se desfasura filtrul pana la intrarea in benzinarie (unde m-a oprit initial, pe cand vroiam sa plec).
Mi s-au solicitat actele si am primit amenda pentru folii aplicate pe geamurile fata ale masinii + avertisment pt ca nu am prezentat toate actele in original (am oferit copii).
Intrebarea este: este corecta oprirea pe care a facut-o agentul?
Procesul verbal de constatare l-am cercetat si eu foarte atent si pare sa aiba totul acoperit. Numele agentului, gradul este trecut doar "ag", este trecuta ora la care a fost intocmit, locatia este mentionata doar ca oras, art la care este incadrata fapta si art cu care este sanctionata sunt corecte.
Ceea ce este fals este faptul ca in PV apare trecut un martor, eu nedorind sa semnez daca nu am fost lasat sa imi scriu obiectiunile, martor care nu a fost oprit nicicand la momentul respectiv de fata cu mine. Ba mai mult, am vrut sa filmez agentul cand imi refuza trecerea obiectiunilor si semnarea pvului si atunci pur si simplu a plecat cu masina ....si m-am trezit cu pvul trimis prin posta.
Partea proasta pentru el este ca am avut martori in masina :) si ca vom merge la proces!
Cu cateva sapt in urma am fost oprit in trafic si sanctionat de catre un echipaj al politiei rutiere cu motivarea ca am efectuat o manevra de intoarcere incalcand marcajul longitudinal dublu continuu intr-o locatie la mai mult de 1 km distanta de locul in care ma aflam la momentul opririi.
Intrebarea mea este: este legal ceea ce a facut domnul agent? daca s-a constatat incalcarea legislatiei rutiere de ce nu am fost oprit in locul respectiv sau in imediata lui apropiere. Practic politia s-a tinut dupa mine mai mult de 1 km, eu mergand regulamentar, si apoi m-a oprit.