avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate sorin222

Activitate sorin222

Răspuns la discuția chitanta falsa sau adevarata!
dabelea rodica a scris:

Pentru serviciile prestate, cabinetele medicale trebuie sa utilizeze case de marcat. Deci, cabinetul medical trebuia sa va elibereze bon fiscal.

pai si sa inteleg ca daca nu mi-a dat bon fiscal, a incalcat legea?
Răspuns la discuția chitanta falsa sau adevarata!
thran a scris:

Dar cum ati vrea sa arate o chitanta?
Daca aveti toate elementele de indentificare este ok.

pai in locul nr.chitantei putea sa scrie si "basescu" ...eu ma refeream la faptul ca e doar o hartie.
Am fost la medicul de familie pentru o adeverinta. Am platit 10 ron, in schimb mi-a dat o chitanta.
De unde stiu ca acea chitanta este adevarata?
Are o stampila cu "Cabinet medical individual..." pe care e un cnp si mai are una, pe care apar datele cabinetului,adresa si cif-ul cred...
Nr. chitantei este scris de mana, chitanta neavand o serie a ei.
In stanga sus scrie "Seria VS AAA nr." si atat.
Doar unde scrie "CHITANTA Nr" este trecut un numar .
Este falsa sau asa trebuie sa fie?
Ma gandesc ca de un chitantier nu e greu de facut rost
Răspuns la discuția divort - cea mai simpla situatie
inca o intrebare, si ultima sper: care va fi perioada intre aceste 2-3 termene?

sa stiu daca poate veni o data in tara si sa mearga la toate termenele, sau va trebui sa vina de mai multe ori.
daca diferenta intre termene este de ordinul luni sau saptamani, e clar ca va trebui sa vina de mai multe ori, pentru ca nu poate sta prea mult in tara, pentru ca ea lucreaza in strainatate,asta in cazul in care va trebui sa vina de fiecare data.
chiar asa, trebuie sa fie prezenta la toate termenele?
inca o intrebare,
asa cum am zis, ea o sa vina in tara cand vom fi chemati la tribunal.

intrebarea este: vor fi mai multe termene? va trebui sa vina de mai multe ori?
ea vrea sa vina atunci cand este infatisarea la tribunal, si apoi sa plece.
cate infatisari vor fi?

asa cum am zis si mai sus, o sa imi iau un avocat, dar as vrea sa stiu dinainte aceste lucruri.
florinraican a scris:

Nu ma indoiesc de posibilitatile dvs intelectuale si nici de cunostintele dvs juridice mai ales dupa ce ati facut "cateva constestatii la niste p.v.-uri de la politia rutiera, pe care le-ati si castigat, totul facut doar cu mana dvs".
Cu permisiunea dvs doresc sa va intreb un singur lucru.
Cat credeti ca v-ar cere un avocat pentru un divort - culpa comuna fara motivare, care se judeca in 2-3 termene?
Probabil undeva intre 200 si 400 lei, cheltuiala pe care cuprinsul postarilor precedente ma face sa cred ca ati imparti-o in mod egal cu sotia dvs.
Un Curs de dreptul familiei plus un Cod de procedura civila, impreuna, costa mai mult decat evantuala dvs parte de onorariu. Observati ca nu am facut vorbire despre timpul necesar studiului si eventualelor conspecte precum si a discutiilor pe acest forum precum si pe alte asemenea forumuri.
Practic aveti posibilitatea de a alege intre doua variante de prezenta in procesul de divort. Cu avocat si fara avocat.
Prima varianta, cea cu avocat, va va costa aproximativ 200 lei. Va scuteste in schimb de incertitudine, de zambetele ironice ale celor familiarizati cu notiunile de drept din sala de judecata si va ofera aprecierea sotiei in sensul ca stiti totusi sa va ocupati de anumite lucruri ca un adevarat profesionist. In plus le puteti povesti prietenilor despre "avocatul meu" si despre cum a fost la proces cu o evidenta superioritate.
A doua varianta va pastreaza banii in buzunare dar va consuma timp, va solicita emotional si va va face ca in sala de judecata sa va simtiti intocmai ca un instalator care a montat un calorifer si asteapta proba de etanseitate facuta cu apa calda. Orice greseala ar putea face ca din calorifer sa curga apa iar daca nu veti avea la indemana o cheie suficient de buna pentru a remedia defectiunea imediat, pe loc, veti inunda intreaga incapere.
Este vorba numai si numai despre alegerea dvs dar, personal, va sfatuiesc sa nu uitati si de stil in tot ceea ce faceti in viata.

pai, suma de care spuneti nu este mare.
eu ma gandeam la cu totul alte sume...mult mai mari.

deja m-ati lamurit, sincer sa fiu...
o sa postez ce am mai facut, pe parcurs.
ioana_larisa a scris:

Daca sunteti ambii de acord, depuneti actiunea de divort prin acordul partilor. Vi se va da un termen de 2 luni si apoi se va fixa un termen la care ar fi bine sa fie sotia dv prezenta si se va finaliza.

deci, suntem ambii de acord sa dam divort. cand spuneti ca 'depuneti' actiunea de divort, e de ajuns daca o depun eu?fara ca ea sa fie prezenta, dar o sa vina la primul termen la care va fi judecata.
ati spus 'depuneti' si nu mai inteles daca e din politete sau ca trebuie sa depunem amandoi acea cerere.

carmenmur a scris:

fara un martor nu se poate termina divortul de comun acord.trebuie sa vina ea in tara la primul termen

pai, nu asa am zis? ca eu depun acea cerere, si cand o fi prima pronuntare, ea o sa vina in tara.
asa mai trebuie martor?
deci:
sa explic noua situatie poate ma lamureste cineva:

1.suntem casatoriti de 1 an si.... si vrem sa dam divort.suntem ambii de acord.nu avem copii/nimic de impartit.
problema este: pot eu sa depun acea cerere de divort, si cand o sa vina citatia cu data primei infatisari sau cum s-o chema, eu o anunt pe ea si ea o sa vina in tara, si o sa mergem amandoi la proces.
2.la ce costuri se rezuma toata treaba asta? avand in vedere ca acea cerere o sa o fac eu? si ca nu vrem sa apelam la avocat.
3. ce legi ar trebui sa stiu, avand in vedere ca ne luptam doar cu 'statul' sa ne acorde acest divort. este de ajuns sa stim ca vrem sa divortam si gata?

:(
ioana_larisa a scris:

Daca sunteti ambii de acord, depuneti actiunea de divort prin acordul partilor. Vi se va da un termen de 2 luni si apoi se va fixa un termen la care ar fi bine sa fie sotia dv prezenta si se va finaliza.

Pai suntem ambii de acord.
Intrebarea e daca pot eu sa depun cererea, fara ca ea sa semneze ceva,pentru ca ea este in strainatate si o sa vina doar cand este infatisarea.
Se poate asa?
Am mai vorbit cu sotia mea, despre divort, si i-am zis ca este cam greu si cam costisitor fara prezenta ei.

Ne gandeam ca eu sa depun cererea de divort, si in momentul cand va fi procesul, ea sa vina in tara si sa mearga la proces.
S-ar rezolva mai repede asa? Cam de cate ori va trebui sa ne prezentam?
Repet ca nu avem copii,nu avem nimic de impartit si casatoria e de mai bine de 1 an.
Imi cer scuze ca postez inca o intrebare despre aceasta problema, dar nu am mai gasit un caz asemanator cu al meu, si anume, cel mai simplu...zic eu.

Sunt casatorit de 1 an si ceva,nu avem copii, nu avem nimic de impartit(deci nu avem nici o problema cu partaju...cum se zice)
Problema e ca ea, este in strainatate(in UE), si este de acord sa dam divort, si eu deasemenea.
Intrebarea este cum pot face acest lucru, fara sa platesc avocati, cu alte cuvinte sa o scot cat mai repede la capat si cat mai ieftin.
Am inteles ca ea ar trebui sa trimita cumva o hartie de la ambasada, cum ca este de acord cu divortul si ca nu are nici o pretentie de bunuri sau mai stiu eu ce...
Ea nu poate veni in tara, pentru ca lucreaza acolo unde este, dar vrea neaparat divortul.
Cum se poate rezolva aceasta situatie, cat mai repede si cu cat mai putine drumuri la judecatorie?
Tin sa precizez ca eu am anuminte cunostinte in acest domeniu, pentru ca am avut cateva constestatii la niste p.v.-uri de la politia rutiera, pe care le-am si castigat, totul facut doar cu mana mea.Din ce am inteles, primul pas este cererea de divort care trebuie facuta...dar...se poate rezolva, fara ca ea sa fie de fata?

Sper ca am fost inteles, si sper sa imi si raspunda cineva.

Numai bine!