Imi cer scuze ca postez inca o intrebare despre aceasta problema, dar nu am mai gasit un caz asemanator cu al meu, si anume, cel mai simplu...zic eu.
Sunt casatorit de 1 an si ceva,nu avem copii, nu avem nimic de impartit(deci nu avem nici o problema cu partaju...cum se zice)
Problema e ca ea, este in strainatate(in UE), si este de acord sa dam divort, si eu deasemenea.
Intrebarea este cum pot face acest lucru, fara sa platesc avocati, cu alte cuvinte sa o scot cat mai repede la capat si cat mai ieftin.
Am inteles ca ea ar trebui sa trimita cumva o hartie de la ambasada, cum ca este de acord cu divortul si ca nu are nici o pretentie de bunuri sau mai stiu eu ce...
Ea nu poate veni in tara, pentru ca lucreaza acolo unde este, dar vrea neaparat divortul.
Cum se poate rezolva aceasta situatie, cat mai repede si cu cat mai putine drumuri la judecatorie?
Tin sa precizez ca eu am anuminte cunostinte in acest domeniu, pentru ca am avut cateva constestatii la niste p.v.-uri de la politia rutiera, pe care le-am si castigat, totul facut doar cu mana mea.Din ce am inteles, primul pas este cererea de divort care trebuie facuta...dar...se poate rezolva, fara ca ea sa fie de fata?
Sper ca am fost inteles, si sper sa imi si raspunda cineva.
Intrebarile dvs privesc o situatie deosebita iar raspunsurile sunt complexe. Daca alegeti sa sustineti singur cererea de divort gasiti suficiente site-uri specializate in probleme de divort. Gasiti deasemenea legislatie, explicatii si modele de cereri tot pe aceste site-uri. Putin mai greu va fi cu procedura in instanta dar nu ma indoiesc de faptul ca studiind putin Codul de procedura civila veti putea sa va aparati interesele la fel de bine ca un avocat cu experienta in probleme de dreptul familiei.:">
Ati fost bine inteles. Succes!
Pentru a divorta de comun acord sotia trebuie sa mandateze prin procura autentica o persoana care sa o reprezinte in fata instantei de judecata.
Nu este obligatoriu sa aveti avocati daca va descurcati macar putin cu hatisurile legislative.
Succes.
Iata ca legiuitorul a exceptat prezenta personala a partilor , in cauzele de divort , in situatia mentionata mai sus : daca exista domiciliu sau resedinta in strainatate.
Desfacerea casatoriei poate opera de comun acord , vointa ce e consfintita intr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , nemotivata.
In acest mod veti economisi resurse si timp.Succes.;)
Am mai vorbit cu sotia mea, despre divort, si i-am zis ca este cam greu si cam costisitor fara prezenta ei.
Ne gandeam ca eu sa depun cererea de divort, si in momentul cand va fi procesul, ea sa vina in tara si sa mearga la proces.
S-ar rezolva mai repede asa? Cam de cate ori va trebui sa ne prezentam?
Repet ca nu avem copii,nu avem nimic de impartit si casatoria e de mai bine de 1 an.