avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord - un sfat va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord - un sfat va rog

Buna ziua
Am depus cererea de divort de comun acord anul trecut la judecat. sector 4, dar sotia mea nefiind in tara nu a reusit sa vina la niciun termen, astefel incat instanta a decis suspendarea conform art242. Am inteles ca va trebui sa depun o noua cerere de reluare a procesului, dar as dori sa stiu cum pot rezolva problema procesului pentru ca sotia mea nu stie cand si daca va veni in tara. Cum se poate judeca fara ca ea sa fie prezenta? pe decizia de suspendare scrie ca se poate cere judecarea in lipsa. Se poate judeca chiar daca ea nu se prezinta deloc la proces? Nu avem copii sau bunuri de impartit. Numarul de dosar ramane acelasi? Pentru a stii cum sa formulez cererea de reluare
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
alecomsrl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:25, 3 Noiembrie 2010
Da nr de dosar ramane acelasi, se face cerere de repunere pe rol timbrata cu 19,50 lei, dvs ca reclamant trebuie sa fiti prezent sau reprezentat de un avocat cu procura daca nu puteti fi prezent, in schimb prezenta sotiei nu e necesara. Insa in acest caz nu e posibil divortul prin acord, obligatoriu va trebui sa aveti 2 martori. Dosarul se poate judeca si fara prezenta sotiei dvs.
Va multumesc de raspuns. Unde pot plati taxa de repunere pe rol ?
Sotia mea poate face ,eventual o procura la ambasada Romaniei, prin care sa imputerniceasca pe cineva sa o reprezinte? Suntem amandoi in calitate de petenti, amandoi am semnat cererea de divort de comun acord. O zi buna!
buna ziua.
daca sotia nu poate fi prezenta in instanta, trebuie sa faca o procura unui tert care sa o reprezinte in instanta .
faceti cerere de repunere pe rol a dosarului .
sotia trebuie sa faca o procura unui avocat sa o reprezinte ,trebuie sa faceti cere de repunere pe rol a dosarului cu taxa de timbru platita si se va repune dosarul pe rol,iar la primul termen de judecata sa fiti prezent atat dumneavoastra si procuristul
Divortul prin acordul ambelor parti nu se motiveaza, ca urmare a acestui fapt, nu se administreaza decat proba cu inscrisuri si , mai mult decat atat, nu se audiaza martori.

Alte discuții în legătură

Divort prin comun acord boryxela boryxela Buna ziua, Am inaintat anul trecut o cerere de divort de comun acord impreuna cu actualul sot,am fost citati ,dar nu am mai finalizat divortul.Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Proces de divort cu mita??sau asa era normal sa se intample??!! Gyna Gyna Buna seara! Dragii mei si in special ma adresez si ma astept la raspunsuri sincere din partea domnilor sau doamnelor avocat care sunt online,utilizatori ai ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)