avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin comun acord

Buna ziua,
Am inaintat anul trecut o cerere de divort de comun acord impreuna cu actualul sot,am fost citati ,dar nu am mai finalizat divortul.Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri de impartit.In data de 17 Septembrie 2010 divortul a fost suspendat din cauza neprezentarii nejustificate a partilor.Am inaintat pe data de 24 Ianuarie 2011 o cerere de repunere pe rol a divortului si am fost citati din nou pe data de 25 Februarie 2011.Trebuie neaparat sa ne prezentam amandoi la proces,sau doar eu?Mentionez ca am citit pe site-ul judecatoriei la dosarul meu ca partea interesata trebuie sa achite taxa de timbru judiciar si sa inainteze cererea de repunere pe rol.Alta intrebare,daca trimit un inscris cum ca nu voi putea sa ma prezint se va pronunta divortul,daca nici sotul nu e prezent?S-ar putea sa fiu plecata in strainatate cu contract de munca si de aceea intreb.Va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi si lamuriri!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: boryxela , utilizator 20:24, 28 Ianuarie 2011
buna seara an cazul an care nu sunteti an tara puteti sa puneti un avocat sa va reprezinte.si cum este de atata timp si fara bunuri,copii se termina repede.bafta
multumesc
Daca nu va prezentati nici dvs. si nici sotul dvs.dosarul se va suspenda din nou sau se va respinge actiune ca nesustinuta.
Actiunea de divort prin acordul partilor presupune verificarea obligatorie de catre instanta a consimtamantului ambelor parti cu privirea la desfacerea casatoriei.
Daca nu va puteti prezenta , puteti angaja un avocat ,pe care va fi necesar sa-l imputerniciti in baza unei procuri speciale dar totodata va fi necesar sa-i inmanati acestuia si dovezi ale resedintei dvs. din tara respectiva.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Si daca sotul nu se va prezenta si nici nu va trimite un avocat sa il reprezinte,dar eu ma voi prezenta,tot nu se poate pronunta divortul?
specific ca e repunere pe rol,deci cererea de divort a fost deja semnata de amandoi

Alte discuții în legătură

Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol(recurs) ContSters281842 ContSters281842 ESTE POSIBIL REPUNEREA PE ROL DE DOUA S-AU MAI MULTE ORI A UNUI PROCES(RECURS)INTR-UN INTERVAL DE UN AN DE ZILE,S-AU LA DOI ANI DE ZILE?(MENTIONEZ FAPTUL CA NU ... (vezi toată discuția)
Divortul Silvia Silvia Silvia Silvia Daca sau demarat procedurile de divort si am ajuns in instanta. Si pe urma ne inpacam ce trebuie sa fac in momentul de fata. Multumesc (vezi toată discuția)