avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul

Daca sau demarat procedurile de divort si am ajuns in instanta. Si pe urma ne inpacam ce trebuie sa fac in momentul de fata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:44, 19 Februarie 2019
Puteți fomula un contract de tranzacție pe care instanța-l va consfinți printr-o hotărâre de expedient sau puteți merge amândoi la termen declarând că v-ați împăcat.
Dacă reclamantul nu se prezintă cererea se respinge ca nesusținută!
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Mergeti la termen amandoi si spuneti ca v-ati impacat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotii se pot impaca oricand in timpul judecatii, prin urmare va puteti prezenta la termenul de judecata fixat , iar instanta va lua act de impacare si dosarul se va inchide.
Insa exista posibilitatea ca ulterior impacarii sa constatati din nou ca aceasta casnicie nu merge si atunci trebuie formulata o noua actiune de divort.
De obicei in aceste situatii recomand partilor sa solicite impreuna suspendarea cauzei.
Art. 411 c.proc.civ.
Suspendarea voluntară
(1) Judecătorul va suspenda judecata:
1. când amândouă părţile o cer;
......................................................
In acest mod aveti posibilitatea sa verificati daca aceasta casnicie mai poate continua sau nu.
Daca ulterior constatati ca lucrurile nu se indreapta sau nu merg in directia dorita de dvs., aveti posibilitatea ca in termen de 6 luni de la data suspendarii cauzei sa formulati o cerere de repunere pe rol cu achitarea unei taxe de timbru de 50 de lei.
Daca hotarati sa ramaneti impreuna, atunci nu mai formulati cererea de repunere pe rol in termenul aratat, iar cauza se va perima, adica va fi ca si cum nu a existat.
Acum dvs. stiti cel mai bine cum stau lucrurile , asa ca va ganditi si optati in consecinta.
Puteti mentiona ca a intervenit impacarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedează dacă soții vor să se împace după introducerea acțiunii de divorț? gabyta^^^ gabyta^^^ eu am bagat divort de sotul meu avem un copil impreuna de 8 ani si el vrea sa ne impacam vina avem amandoi! i a venit citatie pentru a depune intampinare ce ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la primul termen de divort arhivarul arhivarul Buna ziua . Am introdus actiune de divort , dar intre timp am ajuns la o intelegere cu sotia sa ne mai acordam o sansa . Cum trebuie procedat ? Prezicez ca ... (vezi toată discuția)
Impacare intre primul si al doilea termen sipiran sipiran Buna ziua, In urma cu 2 saptamani am avut primul termen la divortul care l-am deschis.as dori sa stiu care sunt (toate)posibilitatile de a incheia divortul.nu ... (vezi toată discuția)